Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2008 17:33 - Истината за войната в Грузия
Автор: condor46 Категория: Политика   
Прочетен: 1710 Коментари: 3 Гласове:
0



                 Без коментар!!!
image

Водещ от телевизия Fox News изпадна в безтегловност, когато дванайсет годишно момиченце заяви в ефир, че то и семейството му са бягали от грузинските войски, а не от руските.

 

Смятаният за много близък до републиканците телевизонен канал Fox News, собственост на Рупърт Мърдок, който се води и собственик на Би Ти Ви, се замеси в скандал, който намери силно ехо по цял свят. В извънредно включване по Fox News се появи в ефир дванайсет годишната Аманда Кокоева и нейната майка Лора, които са с южноосетински произход и живеят в Сан Франциско. На 7 август тази година Аманда е била на гости при свои роднини в Южна Осетия и е седяла в кафене в Цхинвали, когато са започнали жестоки бомбардировки от страна на грузинската артилерия. Водещият Шепард Смит зададе на Аманда няколко въпроса, къде е била тя, какво е правила и дали е видяла падащи снаряди. Момичето започнало да разказва какво е видяло, когато изрича следните думи: "Преди да продължа да разказвам, ми imageсе ще да кажа, ние бягахме от грузинските войски, които бомбардираха нашия град. Не от руските войски. Искам да кажа благодаря на руските войски, защото те ни помогнаха." След това в ефир се включва майката на Аманда - Лора, която казва: "Да, това бе ужасно за всички нас, ще ми се да ви кажа, кого трябва да обвинявате за този конфликт...Този господин Саакашвили, който започна войната...агресор...Два дни моят народ бе бомбардиран и убиван. Две хиляди души загинаха за един ден." Изтръпнал от казаното, Шепард Смит обяви рекламна пауза. След нея вместо да продължи разговорите с Аманда и Лора, водещият им даде 30 секунди да си завършат мисълта. Лора продължава да говори в ефир - "Да, моят дом в Южна Осетия изгоря, за това можем да обвиняваме само един човек..." Водещият прекъсва Лора и казва "Благодаря". Лора продължава да говори - "Виновно е грузинското правителство, аз не обвинявам грузинския народ...". "Да, но така говорят руснаците..." - отвръща Шепард Смит и продължава - "Ако имахме повече време, щяхме да поговорим по- подробно, но ни остават едва 5 секунди, благодаря ви." Записът от скандално прекъснатия разговор веднага се появи в Youtube. Броячът отчиташе изключителна посещаемост, но незнайно защо изведнъж спадна от няколкостотин хиляди до смешната цифра 45 747 посещения. Опитът за цензура в движение предизвика истинска ярост в Кремъл - шефът на администрацията на президента Медведев Алексей Громов заяви по този повод - "Подобно поведение на водещия и на самата телевизия, това е върха на безсрамието!". Друг известен телевизонен канал в САЩ - NBC пък бе обвинен от републиканеца Бил О"Райли, че се явява като пета колона на Владимир Путин. От своя страна кандидат - президентът на Републиканската партия Джон Маккейн се изцепи като каза, че сега всички американци били грузинци. imageЛюбопитна подробност е, че повечето американци смятат, че Грузия ( на английски Georgia) всъщност е щата Джорджия (Georgia). Дори се стигна дотам, че възрастна жителка на американския щат да пише официално писмо до Белия дом, че не е видяла нито един танк по улиците. Frognews.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. skribezium - condor46 ,
16.08.2008 19:10
На всички нас е нужно от време на време да засичаме информация от рацзлични източници и канали и сами да си правим изводи. По време на конфликта следих и руска телевизия и евронюз.
И моят извод е, че президента Саакшвили играе някаква сериозна игра на влошаване на отношенията със най-големия си съсед Русия.
Каквито имперски домогвания да е имала Русия в района на Кавказ през вековете, все пак това си остава завинаги най-големият и мощен съсед на Грузия. Дали Саакашвили знаейки това не цели разпокъсването на собствената си държава? Защото много дълго време след този конфликт Грузия не би могла да бъде обединена.
цитирай
2. condor46 - Така е,Skribezium !
16.08.2008 19:36
Тук в Калифорния се запознах с 2 жени,рускини по произход,едната родена в Грузия!Когато започват демократиичните промени там,при разпадането на СССР,едната е била женена за грузинец и има една дъщеря от него,сега момиче на 22 години.Задължават го да се разведе с жена си иначе го е заплашвала смърт!!!Развеждат се,но баща й като руснак го убиват,избити са и много други руснаци...Принуждават се да емигрират в САЩ!...Било е истински геноцид !!!
цитирай
3. анонимен - Задаваш ли си въпроса
16.08.2008 20:16
защо тези рускини са емигрирали не в Русия ,което е нормално и логично,а в далечната страна САЩ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: condor46
Категория: Изкуство
Прочетен: 2469222
Постинги: 585
Коментари: 1138
Гласове: 10084
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блог на Бърл Барер,американски писател,носител на наградата на името на Едгар Алън По
2. Paulo Coelho's Blog
3. Pedro Juan Gutierrez, escritor de Cuba
4. E-издание за Пловдив и пловдивчани по света и у нас
5. Е-сайт за безплатно публикуване на художествена литература
6. Блог на Венцеслав Велчев
7. Литературна мрежа Литернет
8. Блог на Ваня Гущерова
9. Хубава си,моя горо!
10. Любим линк
11. Блог на Дора Господинова
12. Блогът на Оги Ковачев
13. Двери на православието
14. Марта за Фредерико Гарсия Лорка
15. Страница на Всерусийският център по очна и пластична хирургия в г.Уфа и Ернст Мулдашев
16. Черен списък на унищожителите на българската природа
17. Да освободим България от себе си-статия на Букет.блог във www.frognews.bg
18. Шедьоври на световното изобразително изкуство
19. Защо помагат молитвите-научни експерименти и изследвания
20. Блогът на Букет
21. Блогът на Климент
22. Facebook.com
23. Империята на инките
24. Блог на Даниела Тодорова-Кабала
25. Български национален съюз
26. Nikolay's blog
27. Кртините на художника Георги Костадинов-GEKOS