Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2020 03:35 - Тайната на сакралната молитва "Отче наш" на Белите Братя франкмасони (които са Богомилите) – конспиративна позивна парола за връзка с Извънземните!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 7841 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 22.09.2022 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изпълняваме обещанието си във Фейсбук да ви разсекретим тайната на "Отче наш", която е най – съкровената и секретна молитва и парола на Богомилите от Всемирното Бяло Братство, които са истинските чисти и праведни фримасони, и е информационен носител на шифрована документация, чийто правилен субективен формат е с глаголни форми във второ лице, множествено число.

ГОСПОДНЯ МОЛИТВА
 
Отче наш
 
Отче наш,
Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето така и на земята.
Насъщният ни хляб дай ни днес
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме
на нашите длъжници.
И не ни въвеждай в изкушения,
но избави ни от лукавия.
Защото Твое е царството,
и силата и славата вовеки.
Амин! 

image

ОТЧЕ НАШ / LORD"S PRAYER - Music Laboratory for the Human Self - Kamdzhalov
https://www.youtube.com/watch?v=zGepA9nFXXs

Тази простичка и смирена кротка молитвичка от няколко реда, за която самите ѝ автори –  Богомилите от Всемирното Бяло Братство, прокламират като тяхната кодирана и свръхсекретна висша верска сакралия и символ – верую, кара хората християни от всички деноминации и всякакви техни недоброжелатели и гонители, да търсят скритите зашифровани послания в нея в търсене на Пътя към християнския Бог Господ Отец, и за нея има изпяти всякакви хвалебствени химни на всички езици и са съчинени и изписани безброй теоложки трудове и трактати, художествено – литературни и поетични, философски, езотерично – окултни, конспиративни и във всякакви други жанрове и стилове изследвания и анализи!
И никой още не е получил сертификат за истинност и легализиране на изследванията си каква тайна и сакрална информация е скрита в нея!

Ето зрънца от цялата бездънна житница и съкровищница по темата за молитвата Отче наш, с които да захлебите и се подготвите духовно и емоционално за просвещението ви в нейната тайна!
 
Тайната на молитвата “Отче наш”
https://www.webmiastoto.com/тайната-на-молитвата-отче-наш/ 

Девет тайни смисъла на молитвата Отче наш
https://thebulgariantimes.com/Девет-тайни-смисъла-на-молитвата-Отч/

Молитвата Господня „Отче наш“ и чакрите
https://tribune.bg/bg/horoskop/molitvata-gospodnya-otche-nash-i-chakrite/


8. ТАЙНАТА НА МОЛИТВАТА "ОТЧЕ НАШ"

https://beinsa.bg/students.php?id=1238&title=Историческият%20път%20на%20Бялото%20Братство%20през%20вековете%20-%20том%205%20-%20Влад%20Пашов%20(1902-%201974)


https://petardanov.com/topic/15103-8-тайната-на-молитвата-отче-наш/

8. ТАЙНАТА НА МОЛИТВАТА "ОТЧЕ НАШ"

В средата на планинската проповед, в шеста глава, Христос, като учи учениците Си как да се молят, дава молитвата "Отче наш". Преди да даде молитвата, Той казва: "Не бъдете като фарисеите, които се молят по мегданите и улиците", но казва: "А ти като се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайна. И Отец ти, Който вижда в тайна, ще ти въздаде наяве".

В тези няколко думи е показано каква трябва да бъде молитвата на ученика. Като се казва: "Влез във вътрешната си стаичка", подразбира се: вглъби се в себе си, като затвориш вратата, т.е. като се изолираш чрез концентрация от всички външни впечатления. "Помоли се на своя Отец, Който е в тайна" - този Отец, това е Бог в човека, Който е скрит дълбоко в човешката душа.

Такава молитва е едно вътрешно съсредоточение, един вътрешен разговор на душата с Бога, при който разговор тя получава известни откровения, в зависимост от степента на своето развитие. Този род молитва на изток наричат медитация.

След това, като казва да не се молим като езичниците с много думи, Христос казва: "Защото Отец ви знае, от що се нуждаете, преди вие да Му искате".

За пояснение на тази мисъл Учителят казва следното: "Да, Бог знае нашите нужди, приготвил е благата за нас, а ние като се молим, отиваме да си вземем тези блага. Защото Бог е приготвил това, което ни е нужно, но Той няма да ни го донесе, а ние трябва да отидем да го получим от Него. А това става чрез молитва".

След това Христос казва на учениците как да се молят, като им дава молитвата "Отче наш". За молитвата "Отче наш" Учителят казва, че тя е най-добрата молитва, която съществува в света. След нея иде "Добрата молитва", която е дадена от Учителя. За "Добрата молитва" Учителят казва, че в нея има десет ключа, които представят десет възможности за постижения.

В следващите редове ще разгледам накратко окултното значение на молитвата "Отче наш", както Учителят я е изяснил. Преди да започна разглеждането трябва да кажа, че всяка дума в тази молитва има дълбоко съдържание и смисъл.

Така молитвата започва с думите: "Отче наш". Това показва, че Бог е наш баща и всички хора имат Божествен произход. Във всеки човек са скрити Божествени възможности и като така, всеки човек е Син Божи. Щом всички хора са деца на Бога, тогава те са братя и сестри помежду си. А щом са братя и сестри, благата на живота са общи за всички и интересите са общи.

По-нататък се казва: "Който си на Небето..." Под Небе в случая се разбира Божественият свят, който е основа на нашия видим свят. Защото светът не е нещо мъртво, не е един мъртъв механизъм, но зад него има една Разумност, едно Небе. Така че, Небето не е нещо откъснато от физическия свят. Силите, които ръководят явленията във физическия свят, идват от Божествения свят, от Небето. Това е Разумното, което ръководи явленията в Природата и в живота. Зад всичко, което виждаме в Природата, са силите на Небето, т.е. Божественият свят. Бог е Основата на цялото Битие. Навсякъде зад видимите форми трябва да видим присъствието на Бога.

Думите: "да се освети Името Твое" имат отношение към Любовта, защото е казано "Бог е Любов". Следователно Името на Бога е Любов. И когато проявяваме Любовта, ние осветяваме Името Божие. Когато произнасяме думите "да се освети Името Твое", с това се подразбира следното: Господи, нека Твоята Любов да протече през всички сърца. Нека всички същества да станат същества на Любовта. Нека Твоята Любов залее света. Затова Учителят казва: "Нашият живот на Земята ще придобие смисъл само тогава, когато проявим Божията Любов, когато влезем във връзка със силите на Любовта. Тогава ще бъдем в Истината, която ще ни разкрие красотата на Живота. Това значи да осветяваме Името Божие - да проявяваме Божията Любов."

Думите: "да дойде Твоето Царство" имат отношение към Мъдростта. Когато говорим за Царството Божие, разбираме приложение на Любовта чрез Мъдростта. С думите " да дойде Твоето Царство" ние искаме да ни се даде Мъдрост, която да ни посочи методите за приложение на Любовта. Мъдростта, Божествената наука ни дава знание, за да разбираме законите, върху които е съграден Животът. Затова Учителят казва: "Като станете ученици на Великата Божествена Школа, ще започнете да изучавате Великата Божествена наука. Знаете ли какви велики перспективи за знания, за красота, за наука, за изкуство, за поезия и за какво ли не още има във Великата Божествена наука".

Думите: "да дойде Твоето Царство" имат връзка и с Божествената Правда, която произлиза от Любовта и Мъдростта. Затова е казано в Писанието: "Търсете първом Царството Божие и неговата Правда, и всичко друго ще ви се приложи". Правдата подразбира на всяко същество да му се даде това, което Бог му е определил, понеже Бог живее във всяко същество. Правдата иска равно разпределение на благата между всички същества. Само така ще дойде Царство Божие.

Следващите думи: "да бъде Твоята Воля" имат отношение към Истината. Волята Божия се състои в това, да дадем възможност на Бога да се проявява все повече в нас. Това е целта и същността на развитието - да се изявява и проявява Бог. В изпълнението на Волята Божия преди всичко влиза проявлението на Любовта, защото като я проявяваме, ние проявяваме Бога в нас.

Изпълнение на Волята Божия подразбира да работим за развиването на всички дарби и заложби, на всички добродетели, които Бог е вложил в нас. Да служим на Бога, това значи още да станем съработници на Бога. И когато станем съработници на Бога, тогава нашите желания сами по себе си ще се реализират. Затова Учителят казва: "Какво значение има изпълнението на Волята Божия? - Когато Божията Мисъл е насочена към вас, всичко каквото желаете, ще се реализира. А за да бъде Божията Мисъл насочена към вас, вие трябва да имате желание да изпълнявате Волята Божия." Учителят казва още: "Започнем ли да работим за Бога, всички наши желания, които се отнасят не до нашия личен живот, но до живота на нашата душа и на нашия дух, ще се постигнат. Ако ние вършим всичко за Бога от Любов, знаете ли какъв преврат ще стане в умовете и сърцата на всички хора?"

" Както на Небето, така и на Земята." Горе на Небето съществува идеален ред, има идеални условия. Онзи ред, който съществува горе, трябва да слезе и на Земята. Горе на Небето напредналите същества са приложили в живота си Любовта. Мъдростта и Истината. Като приложим тези принципи тук на Земята, този ред, това Царство ще слезе и на Земята.

Думите: " Хлябът наш насъщни, дай ни го нам днес" се разбират и в буквален, и в преносен смисъл. В буквален смисъл разбрани тези думи показват, че ние имаме съзнание, че всичко, с което разполагаме на Земята, е дар от Бога. В преносен смисъл под "Хляб наш насъщен" се разбира още и Словото Божие. В окултната наука Хлябът е символ на Словото Божие. Един от начините, по който Бог ни говори отвътре, са т.нар. подтици на Духа.

В разговор с брат Боев, Учителят му е казал: "Кое е главното условие за повдигането на човека? - Постоянно идват в нас подтици на Духа. Те са главните стимули за нашето повдигане във великия Път на съвършенството. Ние трябва да се вслушваме дълбоко вътре в себе си, за да доловим тези подтици, които идват отвътре. Това е Словото на Бога. Тези подтици ни учат, те ни подтикват към Доброто, Разумността. Чистотата, Любовта, Правдата. Те ни подтикват да вървим напред. Колкото сме по-внимателни, с по-будно съзнание, толкова по-ясно ще долавяме тези подтици. Това е насъщният всекидневен Хляб."

При друг разговор Учителят казва: "Бог постоянно говори на човека отвътре. Ако човек се вслушва, ще чуе говора на Бога. Всички красиви желания и стремежи, които ни идват отвътре, това е говорът на Бога. За да го чуем, трябва да въдворим в нас спокойствието, Тишината, дълбокият Мир, защото Бог говори с тих Глас". Учителят продължава: "Аз ще определя как действа тихият Глас на Бога. Когато чуеш тихия, нежен Глас на Бога, душата ти се отваря, като че ли в дадения случай ти можеш да обхванеш всички хора, вън от тебе няма нищо чуждо, ти си навсякъде - и между ангелите, и между светиите, и между Божествата. Душата ти започва да трепти като светлина на Божествения Огън и ти си готов да пожертваш всичко за Бога."

Така че, когато произнасяме думите: "Хлябът наш насъщний, дай ни го нам и днес", ние искаме да кажем между другото и следното: Господи, давай ни винаги Словото Си и ни помагай да станем способни да чуваме това, което ни говориш отвътре.

Този въпрос има и друга страна. Учителят казва, че всичко, което виждаме около нас в Природата - цветя, треви, дървета, животни, реки, планини, звезди и прочие, всичко това е също Слово Божие. И ние трябва да проучваме всички тези неща. Значи освен отвътре. Бог говори отвън чрез цялата Природа. Природата, с всичко съществуващо в нея, представя една грандиозна изложба на Божието Слово. Това са листата от Божествената Книга, в която е писал Бог. Така че, с думите:"Хлябът наш насъщний дай ни го нам и днес", ние молим Бога да ни направи способни да четем Словото, което е вложил във всичко, което е създал, което ние виждаме във всичко около нас в Природата.

Следващите думи от молитвата: " и прости ни дълговете наши, както и ние прощаваме на нашите длъжници", имат много дълбок смисъл. И Христос, когато беше на кръста, каза: "Отче, прости им, защото не знаят какво правят". Същото трябва да направим и ние по отношение на другите, когато ни пакостят, защото те правят това от незнание, от недоразвитост. Учителят казва, че прощаването е лъжа, ако не е придружено с Любов към този, на когото прощаваме. Ако някой ни е обидил или напакостил, това да не влияе на нашите отношения към него. Нашето отношение към него да бъде като отношение към Бога.

Думите: " Прости ни дълговете наши, както и ние прощаваме на нашите длъжници" са израз на следния закон: Твоето отношение към другите определя отношението на Бога към тебе. Този закон трябва да се разбира в следния смисъл: Бог винаги има Любов към всички същества, но когато човек не прощава на околните, той сам поставя преграда между Бога и себе си, и с това пречи да приеме Любовта и благословението на Бога. Значи с непро-щаването човек става невъзприемчив към това, което иде от Бога и външно изглежда, че Бог не му прощава.

За следващите думи: " И не ни въвеждай в изкушение", Учителят казва, че тези думи трябва да се разбират по следния начин: " Господи, помогни ни, щото поради нашето невежество и нашата глупост да не изпаднем в изкушение".

Думите: " И избави нас от лукаваго" трябва да се разбират в следния смисъл: изостаналите същества могат да завладеят човека, когато съзнанието му не е будно. При връзката си с Бога той е ограден и запазен от тези лоши влияния.

Следващите думи: " Защото е Твое Царството и Силата, и Славата завинаги, Амин", тук Царството отговаря на Мъдростта, Силата на Истината, а Славата на Любовта. Значи с тези думи ние потвърждаваме, че извън Мъдростта на Бога няма друга Мъдрост; извън Силата на Бога няма друга сила и извън Любовта на Бога няма друга Любов. Щом е така, всичко в света работи за възтържест-вуване на Божието дело, а именно: всички същества да достигнат съвършенство и да съдействат за осъществяването на Божия план. Това значи АМИН.

Горното разглеждане на "Отче наш" е едно кратко резюме на изложението на брат Боев, направено по мисли на Учителя.

По-нататък ще дам как Щайнер разглежда молитвата " Отче наш", изхождайки от принципите на окултната наука и ще видим, че двете разглеждания се допълват.

Ще предам накратко изяснението, което Щайнер дава на молитвата " Отче наш". Първо, той поставя въпроса за разликата между молитва и медитация и казва, че задачата на медитацията е да свърже човека с висшите духовни същества, с Бога. Същата задача има и истинската молитва - да свърже човека с Бога, за да потекат Неговите сили в нас, да събудят нашите вътрешни сили. Засега хората са превърнали молитвата в просия, което не е молитва. И в заключение Щайнер казва: "И молитвата, и медитацията се стремят към една цел - сливането на душата с Божествените течения, пронизващи света, към това, което на най-високата си степен се нарича мистично единение. На това служат и молитвата, и медитацията".

Както е известно, човек има двойна природа. Той има преди всичко четири члена: физическо тяло, етерно тяло, астрално тяло и аз. В този аз е заключен зародиша на висшата човешка природа, наречена в източната мъдрост Манас, Будхи и Атма.

В течение на инволюционния процес се създават трите обвивки и аза и в средата на Лемурийската епоха се свързват с висшата човешка природа. Висшата природа на човека, неговото вечно Същество почива в лоното на Бога. Трите висши члена на човешката природа са същевременно трите най-нисши члена на Божеството, а най-близките до човека.

Атма, най-висшият принцип на човека, отговаря на това, което в човека е волята. Това, което у човека от нашата епоха е най-слабо развито, това е волята. В бъдеще тя ще стане най-съвършения елемент на човешкото битие. Съвременният човек е предимно познаващо същество. Неговата воля е ограничена от всички страни. Той може да разбира окръжаващия го свят, но има много малка власт над този свят, който познава. В бъдеще неговата воля ще става все по-силна и по-силна, докато той достигне своята велика цел, която в окултизма е прието да се нарича Великата Жертва. Тя е изразена в онази сила на волята, която е в състояние изцяло да принесе в жертва своето битие.

Когато волята достигне тази степен на развитие, при което за нея става възможна Великата Жертва, тя създава Космоса, Макро- и Микро-, и този Космос е огледално отражение, получаващо своя смисъл и значение от Съществото на Твореца. Такава е ролята на творческата воля в Божественото Битие.

Това, което се явява като втори принцип на Божеството

- Будхи - то е огледално отражение на първия принцип

- Атма. "Пренесете се мислено в Божественото Битие, действащо творчески в центъра на Вселената. То като да е обкръжено от всички страни с огледала, в които се отразява Божественото Битие, създавайки с това нови светове, понеже Космосът не е нищо друго, освен отражение на Божественото Битие".

Но Космосът не е само отражение, той живее самостоятелен живот. Това се обяснява с това, че Божеството емани-ра, когато принася в жертва, когато То отразява Космоса. С това вселенската воля вдъхва Живот в Космоса, който се изразява в безкрайно разнообразие. Този процес на безкрайна диференциация, безкрайно повторение на Божеството, се нарича в окултизма Царство.

И така, в центъра се намира Волята. Отражението на волята е Царството, Космосът. Така че, Волята може да се сравнява с Атма, а отражението на Волята като Царство - с Будхи.

Това Царство е такова, че отразява в безкрайно разнообразие Съществото на Божеството. Това Царство, доколкото то ни заобикаля като видим Космос, съдържа в себе си всички същества от минерала до хората. Във всяко от тези същества се проявява Царството и образува това, което наричаме царство на Природата. Във всеки човек се отразява Бог, отпечатък от Божеството, Което в безкрайни степени и в безкрайно разнообразие се изразява в Царството. Отделните същества, еманация на Божеството, отличаваме, като им даваме имена.

Името е това, чрез което могат да бъдат различени едни от други отделните членове на това велико многообразие. То е третият от висшите човешки принципи - Манас.

Така че, във волята ни се изявява най-висшата Божествена природа - Атма. Онова, което е носител на тази воля, на тази Атма, то е това, което наричаме Будхи, което се изявява като Царство. Това е вторият член на висшата човешка природа. Третият член на тази висша природа - Манас - се изявява в това, което наричаме Име. Така че Името, Царството и Волята съставят тези елементи от Божеството, които са проникнали в човешкото същество като негова вечна, Божествена Същност.

Така ние познаваме висшата троичност на човека като част от Божественото Битие. Нисшите членове на човешкото същество ги разглеждаме като членове на преходния свят. Физическото тяло е изградено от същите елементи, както и окръжаващия го физически свят. При изграждане на етерното или астралното тяло, също и в тях трябва да виждаме част от това, което ни заобикаля. Развитието на етерното и астралното тяло можем да уподобим на часовата и на минутната стрелка на часовника. Въпреки безкрайно многото, на което се учи човек в течение на своя живот, неговият темперамент, характер и наклонности си остават същите, както и в детинството. Тези основни, неизменни свойства на характера и темперамента имат своите корени в етерното тяло. Всичко, което бързо се изменя, като минутната стрелка на часовника, има своята основа в астралното тяло.

Чрез своя характер, темперамент и наклонности човек е свързан със семейството, с народа и с епохата, в която живее. Така че основните, постоянните качества на човека ние ще намерим не само в него, но и в неговото семейство, в народа и в епохата. Съвкупността от преработените и претворени наклонности, привички и прочие на човека, е именно това, което съставя неговото Висше същество. За такъв човек се казва, че той е бездомен, понеже той е претворил своето етерно тяло, чрез което е бил свързан със своя народ, с расата и епохата. Хората се разбират помежду си, благодарение на общите качества на това етерно тяло. Онова пък, което съставя тяхната индивидуална особеност, освен семейството, народа, расата и епохата, носител на това различие е астралното тяло.

Извършвайки простъпки посредством етерното тяло, чрез характера и темперамента си, човек греши против своите социални задължения, против другите хора. Онези простъпки, които се предизвикват от астралното тяло, носят повече индивидуален характер.

В окултизма винаги се е обозначавало като вина или дългове онова, което е било простъпка по отношение на общността. Тя се дължи на отрицателни особености на етерното тяло. Онова, което произтича от отрицателните особености на астралното тяло, е било наричано изкушение. По такъв начин изкушението е онова, което човек взема върху себе си като личен грях.

Човек греши не само поради недостатъците на етерното и астралното тяло, но поради факта на своята самостоятелност, на своята личност. За да може човек съзнателно да се издигне към свобода и независимост, той трябва да премине през егоизма. Той е слязъл от Божествения свят като душа, като елемент от Божеството, свободен от егоизма. Обаче частта от организма никога не трябва да си въобразява, че е самостоятелна. Човек е наистина самостоятелен, когато е стигнал до самоотричането, до алтруизма. Но, за да достигне до това състояние, трябва да премине през егоизма. Под зло в окултизма се разбира простъпката на аза, на душата.

–– по – нататък вижте сами статията.

––––––––––––

http://macedonia.kroraina.com/ji/ji_1a_3.htm
 

Богомилски книги и легенди

Йордан Иванов

 I. БОГОМИЛСКИ КНИГИ

 А. Главни произведения.

 
 3. Молитвата Отче нашъ.

Като се позовавали на евангелскитѣ думи у Матея (VI, 7 и 9), дѣто е речено: „Като се молитѣ, не говорете празнословия (μὴ βαττολογήσητε) . . . Молете се прочее така: Отче нашъ, който си на небесата и пр.”, богомилитѣ признавали само една законна молитва — Отче нашъ, а другитѣ християнски молитви отхвърляли и ги смѣтали за излишно многоглаголание. Тѣ придружавали съ Отче нашъ всички свои обреди и начинания — дневно и нощно моление, духовно кръщение, моление на прѣдсмъртния часъ и пр., както за това свидѣтелствуватъ всички прѣки вѣсти за богомилската обредность.

По тоя случай пресвитеръ Козма казва за българскитѣ богомили: „Като се затворятъ въ своитѣ кѫщи и отворятъ и петьтѣ врати, за които е заповѣдано да бѫдатъ затворени, тѣ се молятъ (кланятъ) по четири пѫти на день и на нощь и, кланяйки се, казватъ: Отче нашъ, който си на небесата. . .” 
Въ посланието на Евтимий отъ Акмония се изтъква още по-ясно, че Отче нашъ е била единствена богомилска молитва, „Не чудете се, пише той, дѣто тѣ, като се молятъ, казватъ Отче нашъ, който си на небесата, и дѣто нито Трисветое, нито Слава Отцу и Сину, нито Господи помилуй, нито каквото и да е друго нѣщо учатъ да пѣятъ или да се молятъ, ако не единственото голо Отче нашъ”.  
Зигавинъ, като потвърдява основната мисъль на тия посочвания, съобщава и за една обредна особеность при казването на Отче нашъ отъ богомилитѣ: „Единствена молитва тѣ признаватъ само прѣдадената отъ Господа въ Евангелията, сирѣчь Отче нашъ и прочее. Съ нея само тѣ се молятъ по седъмь пѫти на день и по петь пѫти на нощь. И колчемъ застанатъ на моление, сй тая молитва казватъ, едни по десеть пѫти съ колѣнопрѣклонение, други по петнадесеть пѫти, еднитѣ по-бързо, другитѣ по-полека. Всичкитѣ други молитви тѣ отхвърлятъ, като ги наричатъ празнословия, подходещи само за езичницитѣ”. 

Отъ приведенитѣ свидѣтелства на Козма и на Зигавина излиза, че цариградскитѣ богомили, отъ групата на Василия, се молѣли повече отъ българскитѣ: първитѣ по седъмь пѫти денѣ и по петь пѫти нощѣ, а българскитѣ — по четири пѫти прѣзъ деня и по толкова прѣзъ нощьта.

На Търновския съборъ, 1211 г., свиканъ за да осѫди главно учението на богомилитѣ, тия послѣднитѣ биватъ анатемосани, задѣто между друго признавали само молитвата Отче нашъ, а другитѣ отхвърляли, и задѣто само съ тая молитва се кръщавали, безъ да се потопяватъ въ вода. 

 Съ сѫщото първенствуеще значение се е ползувала молитвата Отче нашъ и у западнитѣ събратя на богомилитѣ. Тя е бивала поставяна на равно съ светитѣ имъ книги — Евангелието и Апостола и се е наричала „света молитва” (Pater noster quж est sancta oratio).
А споредъ Тайната книга на богомилитѣ, дори и ангелитѣ се обръщали къмъ Бога съ тая молитва. Не е чудно, слѣдвателно, дѣто у нѣкои пуритански общини на албигойството, само така нареченитѣ „съвършени” (perfecti) или „добри люде” (boni homines), които сѫ се смѣтали за праведни и непорочни, сѫ имали обикновено право да се молятъ съ тая молитва на Бога и да го зоватъ Отче нашъ.
Обикновенитѣ вѣруещи (credentes) сѫ могли да се обръщатъ къмъ Бога съ тая молитва само ако били увѣрени, че въ бѫдеще ще водятъ праведенъ животъ; тѣ обикновено се молѣли посрѣдствомъ своитѣ наставници, „съвършенитѣ”.
Който грѣшникъ си позволявалъ да се моли съ Отче нашъ, нему молитвата не допринасяла никаква полза.

За да видимъ доколко молитвата Отче нашъ е държала първенствуеще мѣсто въ вѣрския животъ на албигойцитѣ, нека приведемъ слѣднитѣ двѣ-три съобщения на съврѣменници и инквизитори.
Историкътъ Петъръ Сарнайски (XII—XIII в.), и участникъ въ противоалбигойския походъ, въпрѣки своята крайна неприязненость къмъ албигойцитѣ, ни дава цѣнни вѣсти за тѣхния обреденъ животъ въ свръзка съ молитвата Отче нашъ.
„Албигойцитѣ, казва той, грѣшеха още по-много и необуздано, като смѣтаха, че безъ да върнатъ онова, що сѫ заграбили, безъ изповѣдь, безъ епитимия, ще бѫдатъ спасени, стига само да кажатъ прѣдъ смъртьта си Отче нашъ и да приематъ рѫкополагане отъ своитѣ наставници. Тѣ избираха своитѣ наставници измежду съвършенитѣ (perfecti) еретици, които се наричаха дякони и епископи, и безъ чието рѫкополагане никой отъ вѣруещитѣ, както тѣ си мислѣха, не може да бѫде спасенъ при смъртьта си. Когато съвършенитѣ успѣваха да положатъ рѫцѣтѣ си на нѣкой умираещъ, колкото и лошъ да е билъ той, стига само да е могълъ той да си каже молитвата Отче нашъ, тѣ го смѣтаха за спасенъ или, споредъ тѣхното обично изражение, утѣшенъ (consolatum) и то дотамъ, че безъ да е изпълнилъ друго нѣкое спасително срѣдство, той отлѣтявалъ веднага къмъ небето. За това ние чухме да разказватъ слѣдния смѣшенъ случай.
Прѣди смъртьта си, единъ вѣруещъ приелъ рѫкополагане отъ своя наставникъ, но издъхналъ безъ да успѣе да произнесе Отче нашъ, поради което утѣшительтъ не знаелъ какво да каже. Въ сѫщность, умрѣлиятъ би трѣбвало да бѫде спасенъ поради рѫкополагането, но отъ друга страна — осѫденъ на вѣчна мѫка, задѣто не можалъ да каже Господнята молитва. Ами тогава? Еретицитѣ се допитали, за тоя труденъ случай, до единъ воененъ человѣкъ (рицарь), по име Бер
трандъ де Саксиако, който сѫщо така билъ еретикъ, за да узнаятъ отъ него, какъ да смѣтатъ умрѣлия. Рицарьтъ, отговаряйки, далъ слѣдното мнѣние: Ние смѣтаме тоя умрѣлъ за спасенъ, но всички други, ако не си кажатъ Отче нашъ на смъртния часъ, ще ги обявимъ за осѫдени. Сѫщо и друга случка за смѣхъ, добавя Петъръ Сарнайски. Нѣкой си вѣруещъ отъ еретицитѣ завѣщалъ на смъртния си часъ 300 солида на еретицитѣ и порѫчалъ на сина си да имъ прѣдаде реченитѣ пари. Когато обаче, слѣдъ смъртьта на бащата, еретицитѣ поискали паритѣ отъ сина, той имъ рекълъ: Азъ искамъ прѣди всичко да ми кажете, на кой редъ е баща ми. Тѣ отговорили: Знай положително, че той е спасенъ и вече въдворенъ въ небесата. — Слава Богу, и вамъ, казалъ усмихнато синътъ; щомъ като баща ми е вече въ славата, за неговата душа нѣма нужда да се дава милостиня; вие пъкъ, зная, че сте доста добросърдечни и нѣма да поискате да повърнете баща ми отъ славата. Като е тъй, вие нѣма да търситѣ нито пара отъ менъ”. 

Инквизиторътъ Бернардъ Гвидони описва сѫщо така нѣкои албигойски обреди, свързани съ молитвата Отче нашъ. „Въ началото на всѣки мѣсецъ, казва той, когато съвършенитѣ отидатъ при вѣруещитѣ или се намиратъ по между си, благославятъ единъ хлѣбъ или кѫсъ хлѣбъ, който тѣ държатъ въ рѫцѣтѣ си съ единъ убрусъ или бѣло платно, окачено на шия, и, като произнасятъ молитвата Отче нашъ, начупватъ хлѣба на кѫсчета. Тоя хлѣбъ тѣ наричатъ молитвенъ хлѣбъ или наломенъ хлѣбъ, а вѣруещитѣ го зоватъ благословенъ или свещенъ, непороченъ (panem signatum). Тѣ ядатъ отъ тоя хлѣбъ въ началото на мѣсеца, като раздаватъ отъ него за причастие на своитѣ вѣруещи”.  
Гвидони разказва за духовното кръщение на болнитѣ албигойци слѣдното: „(Съвършениятъ) еретикъ запитва лицето, ако то е въ състояние да говори, дали желае да стане добъръ християнинъ или добра християнка и да приеме светото кръщение. На това запитване лицето отговаря, че е съгласно и казва:
Благословете!
Съвършениятъ, като положи рѫка на главата на болния или като я държи надъ главата, ако болниятъ е жена, взема книгата и чете Евангелието: Въ начало б
ѣше Словото та до Словото стана плъть и живѣ между насъ. Слѣдъ тоя прочитъ, болникътъ, ако може, произнася молитвата Отче нашъ, ако ли не, казва я вмѣсто него нѣкой отъ присѫтствуещитѣ. Послѣ болникътъ, ако може, казва три пѫти послѣдвателно:   Благословете!, като прѣклонва глава и сключи рѫцѣ. Всички други присѫтствуещи се покланятъ на съвършения еретикъ, споредъ както бѣ изложено по-горѣ, и той, било на сѫщото мѣсто или пъкъ на отдѣлно, прави много поклони дори до земя и произнася много пѫти молитвата Отче нашъ, като едноврѣменно се покланя и изправя”. 

Богомилската молитва Отче нашъ е интересна и по съдържанието си и по смисъла, който ѝ се е давалъ. Знае се, че Господната молитва е прѣдадена на двѣ мѣста и по двѣ различни версии, въ Евангелието на Матея, VI, 9 и сл., и въ Евангелието на Лука, XI, 2 и сл. Знае се сѫщо, че гръцкиятъ текстъ на Отче нашъ, който се смѣта за оригиналенъ, не се схожда напълно съ латинския текстъ на Вулгатата, особено у Матея, отдѣто е взетъ Отче нашъ като отдѣлна молитва. Ето прочее съпоставени двата текста на Отче нашъ, единиятъ на източноправославната черква и другиятъ на латинската Черква (споредъ Вулгатата):

Както личи отъ това съпоставяне, въ римокатолическия текстъ липсва послѣдниятъ стихъ. Независимо отъ това, ако и въ нѣкои стари прѣписи на Вулгатата, както се нарича изправената отъ св. Йеронима латинска библия прѣзъ IV в., вмѣсто гръцката дума ἐπιούσιον да е употрѣбена supersubstantialem, обикновено въ молитвата Отче нашъ латинската черква е била усвоила нейния синонимъ — quotidianum, както е и у Лука.

За богомилското Отче нашъ, както видѣхме, има много посочвания у съврѣменнитѣ на богомилството противници. Цѣлиятъ му обаче текстъ е запазенъ само въ Катарския трѣбникъ отъ XIII в., за който гл. по-долу. Той е на латински езикъ и отговаря напълно на Отче нашъ, употрѣбяванъ въ православната черква.
А това явно говори, между друго, за източния (
bezistena : Българският) произходъ на западния дуализъмъ у катаритѣ, албигойцитѣ, патаренитѣ. 

Въ речения Трѣбникъ изразътъ „хлѣбъ нашъ насѫщни” е прѣдаденъ съ Panem nostrum supersubstantialem, и молитвата завършва съ Думитѣ: Quoniam tuura est regnum et virtus et gloria in secula, amen.
Източноправославната черква не е имала нищо да възрази за текста на богомилския Отче нашъ, защото той е билъ напълно идентиченъ съ текста у Матея. Западната черква обаче е смѣтала за еретичество употрѣбата на думата supersubstantialem вм. quotidianum и прибавката на думитѣ Quoniam tuum и пр.
По тоя случай въ актоветѣ за ломбардскитѣ дуалисти, които сѫ употрѣбявали сѫщото Отче нашъ, е отбѣлѣзано, какво тѣ си служатъ съ молитвата, dicendo in oratione Pater noster: panem nostrum supersubstantialem. 
Монета пъкъ (XIII в.) упреква италиянскитѣ богомили, задѣто прѣиначавали Светото писмо и прибавяли къмъ Господнята молитва думитѣ: Quoniam tuum est regnum et virtus et gloria in secula, amen. 

И ако богомилитѣ държели много за думата supersubstantialem, то е защото тѣ ѝ придавали духовенъ смисълъ, т. е. хлѣбъ върховенъ, свърхнасѫщенъ, свърхестественъ, и не искали да я замѣнятъ съ думата panem quotidianum (катадневенъ, обикновенъ хлѣбъ). Въ такъвъ прѣносенъ, духовенъ смисълъ тѣ разбирали и цѣлата молитва Отче нашъ. Интересна е въ случая формата на думата ἐπιούσιον въ Николското Евангелие (Лука XI, 3) на босненскитѣ богомили, дѣто четемъ: image, когато въ сѫщото Евангелие у Матея срѣщаме image
Въ Лионския прѣписъ на албигойскитѣ новозавѣтни книги това мѣсто с прѣдадено: Е dona а nos oi lo nostre pa qui es sabre tota causa. Подобна е и староиталиянската версия: Il pane nostro sopra tucte le sustantie da а nnoi oggi. 


––––––––––––––––

И
 още за така жадуваната и търсена неоткрита тайна на молитвата Отче наш:

Силата на молитвата „Отче наш“

https://quizshow.online/silata-na-molitvata-otche-nash/

Папа Франциск: християнинът може да се моли във всяка ситуация
https://www.vaticannews.va/bg/pope/news/2019-05/papa-generalna-audienzia-22-05-2019-molitva-sveti-duh.html

Господната молитва "Отче Наш" - единствената молитва завещана от Исус
https://krumbelosvet.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/12/23/gospodnata-molitva-quot-otche-nash-quot-edinstvenata-molitva.1688436

Молитвата Отче наш, езотерично разглеждане. Рудолф Щайнер

https://rudolfsteinerbg.com/doc_txt_s.php?s_type=korenlr&id=675&status=1&high=Век

И една медицинска езотерична практика в търсене на тайната на Отче наш:

Как молитвата "Отче наш" влияе на ендокринната ни система
https://faktor.bg/bg/articles/kak-molitvata-otche-nash-vliyae-na-endokrinnata-sistema

Молитвата Отче наш Спас Мавров
http://www.iskri.net/ot4e.html

–––––

Едно догматично дърлячкане на невежи, от което обаче ще извадим пак чудесни документи по темата:

Кой и защо иска да се промени текст от молитвата "Отче наш"?

https://bnt.bg/bg/a/koy-i-zashcho-iska-da-se-promeni-tekst-ot-molitvata-otche-nash 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Не е достатъчно това познание за богатството на тази общохристиянска и духовна сакралия, но е достатъчно да активирате Душата и разума си за истинското Познание и тайната на молитвата!

Ето какво ни съобщава името на молитвата, което е понятно само на Български език и неговия Свещен шифър:

ОТЧЕ НАШ=ТАН ЕШОЧ=Диана и Ешуш 

Ешуш и Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи, които се познаем с помощта на 

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

ОТЧЕ НАШ=НАШ ОТЧЕ=Наши Диана и Ешуа 

С тези документи възстановихме както ви казахме в началото на постинга, субективния формат на този информационен носител от глаголна форма на първо лице единствено число във правилния пълен субективен формат на глаголна форма второ лице, множествено число, и където Божествените Субекти са вече двамата Български Богове!

СУБЕКТИ=СУ БЕК ТИ=Иса и Бокиня Диана 

Същата и още допълнителна херметична конфиденциална до сега информация ни носи и другото наименование на Отче наш – Господня молитва:


ГОСПОДНЯ МОЛИТВА от/за=МОЛИТВА от/за ПОГ ДОЯН С=МОЛИТВА от/за Богиня Диана и Иса 

ГОСПОДНЯ МОЛИТВА от/за=от/за ПОГ ДОЯН С ТИАМВОЛ=от/за Богиня Диана и Иса от Диамбол

image

МОЛИТВА в=в ТИАМВОЛ=в Диамбол, Диамболин – 

акт и процес на молитвено прошение и общение с Българските Богове Демиурзи от първосвещения първосътворенчески Божи град Диамбол, Диамболин, което име е едно от древните имена на Ямбол, който е истинският Божи град, временно херметизиран географски и исторически като Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп!

ГОСПОДНЯ МОЛИТВА от/за=
от/за ПОГ МА ДОЯН С ТЪВИЛ ± Н (кодировъчен назал)=
от/за Богиня Ма (Майка) Диана и Иса от Дъбилин

където Дъбилин е друго емблематично първосвещено древно име на Ямбол

МОЛИТВА за=за МА ТОВИЛ ± Н (кодировъчен назал)=за Ма (Богиня Майка) от Дъбилин
 

акт и процес на молитвено прошение и общение с Българските Богове Демиурзи от първосвещения първосътворенчески Божи град Дъбилин/Дъблин, което име е друго от ктултовите древни имена на Ямбол, който е истинският Божи град, 
временно херметизиран географски и исторически като Олямб/Олимб/Олимп!

Сега ви разсекретяваме и другата фундаментална прорицателска тайна в молитвата, съдържаща се в толкова изследвания и анализиран и непроумян мистериозен езотеричен стих "Насъщния ни хляб дай ни днес", с който непосветените са забърквали какви ли не фурнаджийски кулинарни и езотерични рецепти и ястия!

Първо защо основния хранителен продукт на Български език се нарича хляб?

ХЛЯБ=БХ ЯЛ=Бох Ел (Змей) – 

където Ел/Ил/Ал – Змия, Змей, е най – древнният митологичен змийско змейски символ на Българските Богове от Тяхната рептилска животинска символика от древно Българския календар с 12 синонима на ел, змия, змей..., преминала в сакрална херметична родова хералдика на династите от Дуло, разпръснати сред всички племена за техни прогресивни и реакционни елити и по които рептилски белези ги издирваме и вадиме от дупките им на светло

ХЛЯБ < обратен прочит > БЯЛХ=Балх, Балхи
един от най – древните емблематични етноними на Българите

НАСЪЩНИЯ НИ ХЛЯБ ДАЙ НИ ДНЕС=НАСЪШТНИЯ НИ ХЛЯБ ДАЙ НИ ДНЕС=
ДАЙ НИ ДНЕС Диана и Исуш Балх (Българина)

НАСЪЩНИЯ НИ ХЛЯБ ДАЙ НИ ДНЕС=НАСЪШТНИЯ НИ ХЛЯБ ДАЙ НИ ДНЕС=
ДАЙ НИ ДНЕС Бохиня Диана и Исуш Ел (Змей)

НАСЪЩНИЯ НИ ХЛЯБ ДАЙ НИ ДНЕС=ДАЙ НИ Сина на Диана и Исуш Балх (Българина)

НАСЪЩНИЯ НИ ХЛЯБ ДАЙ НИ ДНЕС=ДАЙ НИ Хан (Кан, Жрец) от Дуло Сина на Богиня Диана и Исуш 

Жрецът от Дуло и Син на Българските Богове е Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на транс епохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх – екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от първо свещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове!

С тази молитва Белите праведни и святи фримасони от Бялото Братство от феноменните генетични потомци на Българските Богове са носили надежда и упование с насърчение на угнетените посветени Българи през вековете и изпитанията, че сред тях в екстремален режим се раждат и живеят и закаляват екстренно династите от първосвещената златна генеалогична линия на Божия род Дуло, от които през поколенията се роди Спасителят на Българите и на света!

Ще разсекретим и шифрования документ на латински език (който е изконен Български жречески херметичен език за конспиративна конфиденциална комуникация и транслация и съхранение на сакрална Българска информация  ЛАТИНСКИ ЕЗИК на=ЕЗИК на Кан (Жреци) от Дуло на Иса), от публикуваната по – горе статия за Отче наш от "Богомилски книги и легенди" от Йордан Иванов:

"Монета пъкъ (XIII в.) упреква италиянскитѣ богомили, задѣто прѣиначавали Светото писмо и прибавяли къмъ Господнята молитва думитѣ: Quoniam tuum est regnum et virtus et gloria in secula, amen." 
 
Ето какво ни съобщават кои са те Българските жертвени Богомили, с този стих с кода на Свещения шифър, които са Патараните, които са Катарите, които са Албигойците, които са Хусистите, разпалили по кладите с телата и с Душите и Духа си цяла Европа и оставили ни в наследство това сакрално познание заедно със съхранения имплантиран свещен Божествен ген на рода Дуло в тия бивши тракийски племена за техен саможертвен духовен интелектуален прогресивен борчески елит! 

Quoniam tuum est regnum et virtus et gloria in secula=
Кан (Жреци) и Царе от Дуло от Кристос Булгарина и Богиня Диана Мат МаМа
Кан (Жреци) и Царе от Дуло от Исус Булгарина от Тракия и Богиня Диана Мат Мария Магдалена
 
И още няколко документа от цитираните по – горе публикации за Отче наш от

"Молитвата Отче наш" от Спас Мавров
http://www.iskri.net/ot4e.html,

от която вземаме пасажа за Варолиевия мост:

"Варолиев мост - предполага се, че именно тук се намира механизмът, който извършва прекъсването на входовете и изходите на мозъка. Тази дейност е особено важна, защото се намира на мястото между двата главни дяла на мозъка - Главен и Гръбначен."

Няколко думи какво е Варолиевият мост:

Той е известен също като пръстеновидна издатина или мозъчен мост и е една от най –важните части на мозъка. Всъщност, малка лезия в тази структура може да доведе до внезапна смърт или навлизане в кома.
Причината за значението на варолиевия мост е, че той е една от най-големите части от структура, известна като мозъчен ствол, която е отговорна, наред с други неща, за поддържането на автоматични механизми, които ни държат живи.

Разсекретената му сакрална дисекция и етимология документират на Кои е кръстен и Кои управляват входа и изхода на информацията в човешкия мозък и съответно разум и ни контролират, ограничават или активират неговите неограничени феноменни Божествени характеристики:

ВАРОЛИЕВ МОСТ=Богиня Матара и Бог Иса Ел (Змей) 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И както отбелязяхме по – горе едно догматично дърлячкане на невежи от което ще извадим пак чудесни документи по темата:

Кой и защо иска да се промени текст от молитвата "Отче наш"? 
https://bnt.bg/bg/a/koy-i-zashcho-iska-da-se-promeni-tekst-ot-molitvata-otche-nash 

Вземаме кадър от предаването, в който двамата събеседника коментират възлови моменти от стихове в молитвата Отче наш от несъществени канонични догматични позиции, не знаейки скритата тайна в изразите от тези стихове : не въведи нас, не ни въвеждай нас, не ни изоставяй, както и Кои ни подлагат на тези изпитания:

image 

НЕ ВЪВЕДИ НАС=Богиня Диана и Бог Иса 

НЕ НИ ВЪВЕЖДАЙ НАС=Богиня Диана и Бог Исуж 

НЕ НИ ИЗОСТАВЯЙ=Богиня Диана и Исуз

ИЗПИТАНИЯ от=от Иза и Богиня Диана 

ЕКСТРЕМАЛНИ ИЗПИТАНИЯ за=за Кан (Жреци) от Дуло на Исуз и Богиня Матара 

ИЗКУШЕНИЯ за=за Кан (Жреци) на Изуш

Разсекретените документи са категорични, че всички наши екстремални изпитания и изкушения и подлагане на добри и лоши дела, са проектирани, режисирани и продуцирани от Българските Богове за екстремалната риалити трансепохална драматизация "Българите и човешката цивилизация"! 

image

Д – р Десислава Панайотова казва по – нататък, че изкушението в добро е от Бог, а без да съобщава кой ни изкушава в злото, ни задължава да мислим категорично, че то е от Дявола и Сатана.
Това е и фундаментален религиозен доктринален постулат и на християнството, и на исляма и на всички други религии и на вярващи и на невярващи, с който ние и се съгласяваме безусловно, но частично, и го отхвърляме категорично, но пак частично, защото трябва да отъждествим всички тези Субекти помежду им тъй като всички Те са пак Те – нашите Богове Демиурзи, запазили за Себе си всички главни централни роли на Субекти на доброто и злото начало в света и раздаващи на потомците си ролите на главни и периферни герои и статисти от целия диапазон от + до – , които всички ние играем безусловно и безалтернативно!  

Ето автентичните разсекретени от Тях документи за това с пасажи от

"Без Господ нищо не може да се направи в България!"– декларира Борисов в Семинарията, и каза абсолютната истина, като добавяме "и в света"!
https://bezistena.blog.bg/history/2020/01/03/quot-bez-gospod-nishto-ne-moje-da-se-napravi-v-bylgariia-quo.1690394

... Във всички наши просветителски статии нашите Ръководители свише, както и самият Спасител, ни казват да ви казваме, че всичко в света и в живота около нас е проектирано, инсценирано и режисирано според Божият проект и транс – епохална драматизация "Българите и човешката цивилизация" и че всички роли на всички човеци в целия диапазон на спектъра на проявление от + до  са дадени от Авторите, Продуцентите, Сценаристите и  Режисьорите на спектакала – Българските Богове Демиурзи, Които са и Главните Кукловоди на всички човешки същества до едно!
Не може да бъде по друг начин, след като Те са Всемогъщите Господари и Властелини на световете и на всичко в световете и на всички същества в тях!
Което означава, че всичко което се случва с нас, около нас и в нас, е под Техния категоричен диктат, надзор и управление и всичко което ние вършим, е по Тяхната воля на Абсолютни Драматурзи, които са ни оставили толкова степени на илюзорна свобода за мислене и действие, колкото имат марионетките на конци в театъра на култовия Карабас Барабас – сиреч никаква, казана с математически език  – "нулева" !

Главни действащи лица от праведните и святите и изродените и злодеите, са все Б/българи, всички феноменни генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, на които Те са дали тия жертвени главни роли в епичната дълга драматизация, и от която фамилия е и Бойко Борисов. 

Поемете си малко дъх вие с печата "Брак!", дето стоите на ръба на огнената пещ и пропаст, както и вие, които сте готови да ги бутнете тия нещастни злосторници в огъня, и пак в режим на редакция ще продължим на висшето посветителско ниво на най – важната и съдбоносна притча от Новата епоха, съдържаща секретните експериментални проектни Божии планове за развитието на човешката цивилизация! 
 
Които са вярващи християни, мюсюлмани, юдеи, будисти и каквато и да е друга религия и философско учение на света, безприкословно и безусловно приемат, че Богът Творец, Който е един и същ за всички религии, е абсолютният Господар и Властелин на световете.
Които не са вярващи или безбожници тях Бог въобще не ги пита какво мислят за Него и си властва и управлява всичко и всички в света...

Продължаваме да разсекретяваме с помощта на Свещения шифър нови и нови документи на по – висши конспиративно – посвещенчески нива на една от най – плашещите душите нечисти и съвестите гузни, тайна на човечеството : тайната за генезиса и истинското значение на Дявола.
По – горе разсекретихме сакралния генезис на популярния титул на дявола – дявол, който е от името на Ямбол – Дъбилин, Дубилин, сега нека видим най – древните му корени в изходящата дума διάβολος.

Казахме, че
 "прототипната" дума за дявол е взета от гръцкия езиккъдето "гръцката" дума διάβολος (диаболос) означава „клеветник“ от diaballein (клеветя)

Отваряме кратка скоба, за да ви припомним че т.нар."древно
 – гръцки език" е на 100 % Български херметичен жречески език, създаден от Българските посветени съставители на всички езици по света за свръхсекретен херметичен сейф и носител на сакралната Българска родова памет и история, закодирани със Свещения шифър.

Защо клеветя, клеветник и кой кого клевети вижте сами, нас ни интересува защо точно тази "гръцка" дума  – диаболос, някой някога е избрал да кръсти с нея това най – противно страшилище и плашилище на душите човешки – дявола, името на който разсекретихме че произхожда от едно от основните имена на Ямбол?

Ето защо: 

διάβολος=ДИАБОЛОС=ДИАБОЛ ОС=ДАБИЛ ОСО=Дабилин Иса=Дъбилин на Иса

– за да се документира с този пореден свръхсекретен автентичен документ, че този страшен отрицателен герой и персонаж е кръстен по името на Божия град Ямбол, което показахме и в по – горния разсекретен документ Дъбилин=Дявол.

Същата информация се потвърждава категорично и от семантичното обяснение, че  διάβολος (диаболос) означава „клеветник“ от diaballein (клеветя) : 

diaballein=ДИАБАЛЕИН=ДАБАЛИН=Дъбилин 

Това първично изходно прототипно име на дявола – διάβολος, ни разкрива и поредната удивителна тайна на Божията драматична постановка на борба между доброто и злото :

διάβολος=ДИАБОЛОС=ДИАБОЛ ОС=ДАБИЛ ОСО=Иса от Дабилин

διάβολος=ДИАБОЛОС=Дианополис –
едно от знаковите древни имена на Ямбол – Диано полис,  полис (град) на Диана 

διάβολος=ДИАБОЛОС=ДИАБОЛ ОС=Дявола е Иса  !!!

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Изумени научаваме, че ролята на страшния дявол в трансепохалната драматизация "Българите и човешката цивилизация" се играе от Иса от Дъбилин, Който е Исус от Ямбол, Който е самият Господ Бог Отец Исус Демиургът!

 ? ? ? ? ? ? ? ?
– Как така?
– Ами на така!

Разбира се, че щом Господ Бог Исус е върховният Самодържец и Монарх на световете и Главен Продуцент и Сценарист на драматизацията, Той ще избира за Себе си най – важните и главни роли в епичната драматизация – и ролите на добрия, и ролите на злия Властелин на световната театрална постановка ! 
 
Понятно е, че Господ Бог Исус има армия от дубльори и каскадьори за тази и за всички други Негови роли, които са все Негови и на Богинята Майка генетични деца, които са само Българите!

ДУБЛЬОРИ И КАСКАДЬОРИ=Булкари от Диана и Иса от Дракия – 
Светиите от Божието светейшо небесно войнство 
 
АРМИЯ ДУБЛЬОРИ И КАСКАДЬОРИ=Булкари от Диана – Мария и Иса от Дракия 

Божията драматична постановка на борба между доброто и злото, която формулирахме като драматизацията Българите и човешката цивилизация, е съвместен проект на Боговете Демиурзи, затова много често Те се превъплащават в образи от драматизацията и участват в този култов персонаж Дявола, (който пишем вече с главна буква Д защото знаем вече кой е истинският) в сдвоени синкретизирани образи както са ни разкривали Те в много от нашите статии и конкретно в постовете ни

Ужас! Идва 666! 666 ще ни погуби! Спасявайте се! Идва 666 ! Най – после 666 идва!Ура-а-а! 666 идва! 666 ще ни спаси!
http://bezistena.blog.bg/history/2015/02/11/ujas-idva-666-666-shte-ni-pogubi-spasiavaite-se-idva-666-nai.1337304
 
Екипът на bezistena почита празника на вещиците – Валпургиевата нощ, и реабилитира категорично всички вещици и езичници – еретици!
http://bezistena.blog.bg/history/2014/05/01/ekipyt-na-bezistena-pochita-praznika-na-veshticite-valpurgie.1261505 ,

в които статии Исус и Богиня Диана играят ръка за ръка и крило за крило ролята на Сатана – христоматийният изобличител и плашач на гузните души и черните паднали духове на душманите на Божия Български народ и на невежите и на религиозните фанатици, имащи такава огромна канонична начетеност и фанатична догматична религиозна вяра щото планини да повдигнат с нея, но Любов нямат, защото не познават Истинските Богове и не живеят по Техните закони и висшия вселенски Божи закон –законът за Любовта, и затова нищо нямат и дрънчат като изгнили кимвали и язък им за вярата!  

САТАНА=СА ТАНА=Иса и Тиана=Иса и Диана 

image

Затова и Сатана – Исус и Диана, са съставили върху същата анаграмна подложка във Българския език и думата за висшата категория Истина:

ИСТИНА=ИС ТИНА=ИС ТИАН=Иса и Диана

Дяволът е съвместен проект и синкретичен образ на Българските Богове Исус и Диана в Божията епична драматична постановка на борба между доброто и злото

СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ на=ПРОЕКТ на Исус и Богиня Ма (Майка) Диана 

СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ на=на Бок Исус и Богиня Матара Диана  
 
Ето и кои са подизпълнителите и многобройните драматични персонажни метастази в епичната борба между доброто и злото в Божията транс – епохална драматизация : 

БОРБА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО на=на Братя от Дуло на Бог Изуж и Богиня Матара Диана 
 

Те всички са франкмасони, разделени на Бели и Черни братства:

ФРАНКМАСОНИ=Кан (Жреци) от Бог Иса и Мария 

–– край на пасажа!


image

Отче наш!, Диана и Исусе!

Колко съкровени документи и тайни и спасителни пояси и мостове към Боговете ни, Които са на Небесата и на Земята, ни дава тази скромна и кротка молитвичка, която сега привеждаме във правилната глаголна форма във второ лице, множествено число.

НА НЕБЕСАТА И НА ЗЕМЯТА са=са Бог Исуз и Богиня Мат Диана 

Отче наш
  
Които сте Диана и Исусе, 
Които сте на Небесата и на Земята! 
Да се светят Вашите имена,
да дойде Вашето царство, 
да бъде Вашата воля, 
както на Небето така и на Земята. 
Насъщният хляб, Който е Спасителят ,
дайте ни днес и простете нам дълговете ни, 
както и ние прощаваме
на нашите длъжници. 
И не ни въвеждайте в изкушения, 
но избавете ни от лукавия. 
Защото Ваше е царството 
и силата и славата вовеки. 
Амин!  

Небесната спешна медицинска и спасителна помощ е действала винаги безотказно за посветените в тайната на молитвата Отче наш, като е задействана и за непосветени, но чисти и искрени вярващи в отговор на нуждите им в сюблимни моменти, за да бъдат те жив пример и насърчение със свидетелствата си за чудото ѝ за другите и се поддържа и съхранява и предава през времената и изпитанията тази първосвещена молитвена икона и пренасяната в нея тайна!

Тази молитва ще действа за вече посветените оттука нататък само в истинския ѝ формат, като въобще няма да отговаря на повикванията им в досегашния ѝ режим!
Ще престане да действа и за непосветените, като те всички ще бъдат принудени да се просветят екстренно в компресирано темпо от тези документи и търсят и викат към Боговете ни с тези разсекретени сакрални молитвени мантри!

И ще бъде Отче наш позивна парола не само към Боговете ни, но и към Извънземните, защото Те са

ИЗВЪНЗЕМНИ=ИЗЪЗ В М=Изуз и Богиня Ма (Майка)  –    

Страшните и вездесъщи Извънземни са Българските Богове Демиурзи и Тяхното необятно и безбройно небесно Светейшо войнство и население, състоящо се от наши генетични предци и родители, преминали временно в Божието измерение в свръхестествен феноменен режим и намиращи се перманентно плътно около нас и до нас в качеството им на обслужващ и поддържащ персонал на Божиите светове и на ангели хранители, ангели пазители и консилиумни екипи за потомците им, както и от Техните земни агенти –  генетичните им Б/български потомци от феноменния Божи жречески род Дуло, имплантирани сред всички човешки племена за техен Божествен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит както и за техен реакционен управленчески елит, всички главни персонажи на екстремалната Божия риалити драматизация "Б/българите и човешката цивилизация"! 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и Диана и Исус, Авторите и Субектите на молитвата Отче наш/Диана и Исусе
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов и песни от видеоблока ни, с които да пеете и се обяснявате в Любов на  Боговете ни! 













Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
26.10.2020 03:43
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. kossef - Приветствам те...
26.10.2020 10:25
И понеже си/сте изумително трудолюбив/и бих предложил да публикувате и научните трудове на доцент Веселина Вачкова - историк /и не само/ в изследванията й за Богомилството. Изключително полезни за каузата "Любов към Бога и едни към други", срещу потулване заслугата на богомилството за европейското, и не само, възраждане, както от лукавия Запад, така и от наглия Изток. Полезни за възраждане на Българския дух, за възраждане към нравственост спрямо Бога, според възгледите на богомилите, според възгледите на бялото братство, които са приемници на "Стремежа към съвършенство, чрез любов към Бога и едни към други" от богомилите. .. Не притежавам съответните умения и способности за такава дейност от моя страна, но съм убеден, че групата ви "не стои далече" от тази достойна българка.
цитирай
3. bezistena - И понеже си/сте изумително труд...
26.10.2020 17:49
kossef написа:
И понеже си/сте изумително трудолюбив/и бих предложил да публикувате и научните трудове на доцент Веселина Вачкова - историк /и не само/ в изследванията й за Богомилството. Изключително полезни за каузата "Любов към Бога и едни към други", срещу потулване заслугата на богомилството за европейското, и не само, възраждане, както от лукавия Запад, така и от наглия Изток. Полезни за възраждане на Българския дух, за възраждане към нравственост спрямо Бога, според възгледите на богомилите, според възгледите на бялото братство, които са приемници на "Стремежа към съвършенство, чрез любов към Бога и едни към други" от богомилите. .. Не притежавам съответните умения и способности за такава дейност от моя страна, но съм убеден, че групата ви "не стои далече" от тази достойна българка.


С благодарност за признанието и добрите думи, Приятелю, и за предложената идея!
При възможност в претрупания ни график на Последните времена ще се запознаем с трудовете на нашата Бяла Сестра.
Добре би било тя сама да ги публикува, ние ползваме възлови документи и моменти от тях за разсекретяване.
Още по – добре би било, което е и нашата съкровена нескривана цел, тя и другите автори и изследователи сами да се просветят в нашето Познание и сами да разсекретяват ретранслираните чрез тях документи и послания до хората – което и ще стане скоро по повеля от Горе!

Бъди благословен и просветен в Божието Познание, което е във всичките ни 1500 постинга!

цитирай
4. starforlife - Ако от теб зависеше - при огнаната двойка какъв текст или друг графичен елемент би те радвало да има?
26.10.2020 19:18
цитирай
5. bezistena - Огнената Любов на Исус и Мария, ...
26.10.2020 20:16
starforlife написа:
написа:
Ако от теб зависеше - при огнената двойка какъв текст или друг графичен елемент би те радвало да има?
––––––––––––

Огнената Любов на Исус и Мария, която хвърли с Любов в огъня децата им – Българите от жреческо – царкия род Дуло, за нашето закаляване и селектиране в продължение на 2000 години за Духовни водачи и универсални управници на всички племена по света за Абсолютната Божия Диктатура – Диктатура на на Любовта, Братството и Мира на Земята, която Те ще установят скоро безусловно и безалтернативно за всички!

Ето и дешифровката и категоричнатга алюзия и метафорика на огнената композиция:

ОГЪНЯТ НА ИСУС И МАРИЯ=Генът на ИСУС И МАРИЯ –

от който Божествен ген сме ние с тебе и всички феноменни Българи и крипто – Българи по света, които с епознаят и които сме Духовният интелектуален творчески прогресивен елит на всички племена по света, както и техните изродени управленчески и безчестни богаташки реакционнни елити и аристокрация, и които всички скоро ще тръгнат на тумби на поклонение и за Спасение към свещената Божия земя и Родина на разселените им по света предци – България!

Исус каза "Аз посях огъня (гена, Божието семе) по света и го поддържам, доката гори!"

А допълнителният елемент са две деца близначета – техните новоепохални деца Павел и Петър/Свети Павел и Петър, нагазили саможертвено в огъня на епичните световни събития и прегърнали с две ръце отчаяно краката на Родителите си...

цитирай
6. kossef - Хубава поезия...
28.10.2020 22:34
лъха от коментара ти. Огнено-разпалваща въображението, т.е. Духа, в духовна способност да се надяваме за Красотата с надежда, предизвикана, нетленно родена от вярата ни в неизказуемата Божественост - Бог Господ Творец на подобни Нему, на които им предстои, единствено смислено, да не престават да гледат, дори физически да не успяват да Го виждат, да гледат с нравствено упорство и стремеж към Него, за да доближават с творческо богоподобие съвършенството Му в нелеките усилия по пътищата земни към Него Съвършенството - цел на условието за съществуване - непрестанен стремеж към съвършенство.
цитирай
7. bezistena - лъха от коментара ти. Огнено-ра...
29.10.2020 00:49
kossef написа:
лъха от коментара ти. Огнено-разпалваща въображението, т.е. Духа, в духовна способност да се надяваме за Красотата с надежда, предизвикана, нетленно родена от вярата ни в неизказуемата Божественост - Бог Господ Творец на подобни Нему, на които им предстои, единствено смислено, да не престават да гледат, дори физически да не успяват да Го виждат, да гледат с нравствено упорство и стремеж към Него, за да доближават с творческо богоподобие съвършенството Му в нелеките усилия по пътищата земни към Него Съвършенството - цел на условието за съществуване - непрестанен стремеж към съвършенство.


ПОЕЗИЯ от/за=от/за Бог Иза

СТРЕМЕЖ към=към Матара и Исуж
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7679064
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44113
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!