Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2009 10:53 - ВНИМАНИЕ - ОПАСНО НАШЕСТВИЕ
Автор: condor46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1569 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2009 10:55


През последните години, пропорционално на обедняването на средностатистическото българско народонаселение се увеличиха и измамниците, които се надпреварват как по-майсторски да измъкнат и последния залък от устата на лековерния българин!…

Първо бяха китайските телефони, продавани “с отстъпка “ по 2 за 50 лв. По селата. После – лагери и ремъци. След това дойде ерата на телефонните измами – починали, катастрофирали, задържани, заболели…Не беше пропуснат и свинския грип и свинската ваксина…Падна и първата жертва – възрастна жена се самоуби от мъка и срам, че е  предала на измамниците всичките спестявания на сина си.

Полицията се раздвижи, заваляха арести, препоръки, разяснителна дейност.

Но спекулациите с бедността на българина и мечтата му да направи удар и да се измъкне от блатото на нищетата не са престанали…Всички телевизионни канали се надпреварват да ни предлагат срещу елементарни въпросчета от нивото на прогимназиална компетентност хиляди левове…Ако си имал глупостта все пак да пратиш по телефон или с SMS един верен отговор, телефонът после загря от обратни обаждания, тъпи въпросчета и още по-щедри обещания за награди…Малцината щастливци, вече спокойни,че са покрили направените разходи, за да станат в безкрайната редица 10-ти (защото при всяко обаждане си ту 2-ри, ту 9-ти, но все още не си в десятката!…), с обучена от продуцентите усмивка и наизустен текст ни обясняват как с едно обаждане спечелили заветната огромна сума…

Искам да привлека вниманието на съответните компетентни органи върху още един друг тип престъпна спекулация с надеждата на обеднелите ни граждани.

Ако случайно в Интернет си имал неблагоразумието да кликнеш върху една реклама на “Рийдър Дайджест”, за да прочетеш повече за поредното им луксозно издание, вече си си сложил примката на шията! Отърване няма! Залива те лавина, не – цунами от пратки, писма и предложения за огромни печалби – леки коли, огромни парични награди (90 000 лв.), и стотици по-малки

парични и предметни примамки!…

От лятото В.Търново направо е залято с техните луксозни пощенски пратки в огромни пликове със стряскащи надписи “ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА”, “ОГРАНИЧЕН СРОК НА ВАЛИДНОСТ”, “ДА СЕ ДОСТАВИ НЕДАБАВНО” и т.н….В последно време започнаха да идват писма и до хора, които с години не са вече на съответния адрес, както и за хора, които не са припарвали до Интернет. Специално наети за целта куриери с торби ги разнасят по къщите, понякога явно и на тях им дотежава и просто ги оставят така, без да се съобразяват с адрес и имена…

Естествено, фирмата не е посочила обратен адрес, а само една пощенска кутия. Това е винаги особено подозрително!

Затова справедливо искам да задам няколко въпроса:

  1. Кой, по какъв начин и на каква цена е предоставил на “РИЙДЪР ДАЙДЖЕСТ” достъпа до личните данни на (предполагам!) десетки хиляди граждани? (Експресна доставка се получи на адреса и името на сина ми, който от 10 години не живее в България!?…) ?
  2. Всички писма са отпечатани на луксозна хартия- шарени и лъскави, а това струва много пари!!!Разнасянето от персонални куриери на цялата тази огромна планина от хартия също струва много пари!Знаем колко може да се печели от издателска дейност, още повече, че изданията на “Рийдър дайджест” са супер-луксозни, а масовият българин едва си купува хляба! Как и от какво печели тази фирма, та може да хвърля ей-така хиляди левове (повечето от получателите направо ги изхвърлят в кофите за боклук!…) ?
  3. Това перачница за пари ли е или?…
  4. Не попада ли под ударите на Закона за подвеждаща информация?
  5. Не е ли редно нашият Еврокомисар г-жа Мeглена Кунева да се позаинтересува как се накърняват интересите на потребителите в случая?
  6. Предлагам  на еколозите да пресметнат колко дървета са изсечени, за да се произведе тази луксозна хартия, която в повечето случаи отива в боклука и да санкционират фирмата за унищожаване на нашите гори!
  7. Мисля, че Прокуратурата може да се самосeзира и да направи и други проверки.

А аз отивам да изхвърля поредното хартиено цунами в контейнера за боклук!

 Ружа Велчева
(www.dobrinite-news.com)



Тагове:   внимание,   опасно,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - ОТГОВОР НА ВЪПРОСА
04.11.2009 15:29
Кой, по какъв начин и на каква цена е предоставил на “РИЙДЪР ДАЙДЖЕСТ” достъпа до личните данни на (предполагам!) десетки хиляди граждани? (Експресна доставка се получи на адреса и името на сина ми, който от 10 години не живее в България!?…) ?

СЪЩАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО Е ПРЕДОСТАВИЛА НА КРАСЬО ЧЕРНИЯ ОТ СОФИЯ( НИЩО, ЧЕ ГО ПРЕДСТАВЯТ ОТ ПЛЕВЕН) 1140 ИМЕНА И ТЕЛЕФОНИ НА СЪДИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ГИ МАНИПУЛИРАТ С ЦЕЛ ДА ПОСТАВЯТ НА СЪДИЙСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ВСИЧКИ НИВА СВОИ ХОРА, А ТУК НИКАКВИ ЕКОЛОЗИ НЯМА ДА ПОМОГНАТ. ВИЕ ДОСЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАКВО СТАВА ИКАК КОМУНИЗМЪТ ДЪРЖАВАТА ЗАВЛАДЯВА, ЩОМ С НЕДЕМОКРАТИЧНИ МЕТОДИ СВОЙ ХОРА НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ПОСТАВЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: condor46
Категория: Изкуство
Прочетен: 2476836
Постинги: 585
Коментари: 1138
Гласове: 10084
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блог на Бърл Барер,американски писател,носител на наградата на името на Едгар Алън По
2. Paulo Coelho's Blog
3. Pedro Juan Gutierrez, escritor de Cuba
4. E-издание за Пловдив и пловдивчани по света и у нас
5. Е-сайт за безплатно публикуване на художествена литература
6. Блог на Венцеслав Велчев
7. Литературна мрежа Литернет
8. Блог на Ваня Гущерова
9. Хубава си,моя горо!
10. Любим линк
11. Блог на Дора Господинова
12. Блогът на Оги Ковачев
13. Двери на православието
14. Марта за Фредерико Гарсия Лорка
15. Страница на Всерусийският център по очна и пластична хирургия в г.Уфа и Ернст Мулдашев
16. Черен списък на унищожителите на българската природа
17. Да освободим България от себе си-статия на Букет.блог във www.frognews.bg
18. Шедьоври на световното изобразително изкуство
19. Защо помагат молитвите-научни експерименти и изследвания
20. Блогът на Букет
21. Блогът на Климент
22. Facebook.com
23. Империята на инките
24. Блог на Даниела Тодорова-Кабала
25. Български национален съюз
26. Nikolay's blog
27. Кртините на художника Георги Костадинов-GEKOS