Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2009 19:37 - Велико Търново - столица на балканския културен туризъм
Автор: condor46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1537 Коментари: 0 Гласове:
0



 

image

Велико Търново

Културният туризъм не е засегнат от кризата, напротив има ръст. Само във В. Търново от началото на годината до сега туристите са се увеличили с 2,5 % и това на фона на отлив с 6,5 % на туристи през зимния сезон в ски курортите, каза в старата столица Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.


Културният туризъм не е засегнат от кризата, напротив има ръст. Само във В. Търново от началото на годината до сега туристите са се увеличили с 2,5 % и това на фона на отлив с 6,5 % на туристи през зимния сезон в ски курортите, каза в старата столица Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.



Днес се открива шестото международно изложение "Културен туризъм". Според Крушкова В. Търново е вярното и точното място за място за туристическата борса, съобщава великотърновското издание "Янтра днес".



Българите ще спасят туризма, посочи Крушкова и заяви, че за м.г. българите са изнесли 108 млн. евро за почивки и екскурзии в чужбина, а от вън в туристическата ни индустрия са влезли 86,2 млн. евро. Личната ми кауза е българите да останат да почиват у нас, каза шефката на ДАТ.



Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи Велико Търново за културна столица на Балканите през 1010 г., обяви Благой Рагин, председател на БХРА. Според него В. Търново и Велинград са локомотивите, които дърпат вътрешния туризъм.



Патронът на изложението - археологът проф. Николай Овчаров, прогнозира, че световната криза ще даде импулс на културния туризъм.


Вила "Армира" в Ивайловград т.г. ще е носителят на специалната награда на ДАТ - 60-грамово копие на медальон от злато и червен емайл с изображение на царски герб от Втората българска държава.



Наградата е за принос в превръщането на културно-историческото наследство в България в туристическа дестинация. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти за първи път ще връчи приза "Асеневци" за принос в развитието на културния туризъм, обяви председателят й Ирина Найденова. Русенски хотелиер ще получи наградата на БХРА.



В рамките на туристическата борса търновска хайдушка чета с кремъчни оръжия ще превземе конака. В ролята на четниците ще влязат членовете на клуб "Традиция". Община Несебър ще представи модно ревю с трийсетина рокли и костюми - копия на паметници на културата.



Догодина по този начин ще се опитаме да провокираме великотърновските абитуриенти, каза Даниел Панов, управител на общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".



43 телевизионни и филмови продукции ще спорят за отличията във фестивала "На източния бряг на Европа", каза Мария Карагьозова, директор на филмовия фестивал.

(Frognews.bg)



Тагове:   туризъм,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: condor46
Категория: Изкуство
Прочетен: 2468873
Постинги: 585
Коментари: 1138
Гласове: 10084
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блог на Бърл Барер,американски писател,носител на наградата на името на Едгар Алън По
2. Paulo Coelho's Blog
3. Pedro Juan Gutierrez, escritor de Cuba
4. E-издание за Пловдив и пловдивчани по света и у нас
5. Е-сайт за безплатно публикуване на художествена литература
6. Блог на Венцеслав Велчев
7. Литературна мрежа Литернет
8. Блог на Ваня Гущерова
9. Хубава си,моя горо!
10. Любим линк
11. Блог на Дора Господинова
12. Блогът на Оги Ковачев
13. Двери на православието
14. Марта за Фредерико Гарсия Лорка
15. Страница на Всерусийският център по очна и пластична хирургия в г.Уфа и Ернст Мулдашев
16. Черен списък на унищожителите на българската природа
17. Да освободим България от себе си-статия на Букет.блог във www.frognews.bg
18. Шедьоври на световното изобразително изкуство
19. Защо помагат молитвите-научни експерименти и изследвания
20. Блогът на Букет
21. Блогът на Климент
22. Facebook.com
23. Империята на инките
24. Блог на Даниела Тодорова-Кабала
25. Български национален съюз
26. Nikolay's blog
27. Кртините на художника Георги Костадинов-GEKOS