Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 11:03 - Рибните консерви водят до ранен Алцхаймер
Автор: condor46 Категория: Технологии   
Прочетен: 6598 Коментари: 1 Гласове:
7



Д-р Мария Папазова, научен сътрудник към Института по невробиология към БАН: Рибните консерви водят до ранен Алцхаймер image

д-р Мария Папазова


За добро здраве поне веднъж седмично трябва да се приема чай с мед и плодове

Меглена Атанасова
13:24 09.11.2009

 Българинът се храни с отрови, които застрашават не само здравето, но и живота му, алармира д-р Мария Папазова – научен сътрудник към Института по невробиология към БАН. С всеки изминал ден, на пазара се появяват нови продукти, съдържащи изключително опасни съставки„Настъплението на опасните храни и добавки не е случайност, а геноцид“, предупреждава Папазова. Според нея първото, от което трябва да се откажем, са различните видове готови супи, комбинирани подправки, бульони и любимите на малчуганите чипс, снакс, солети и кубети. Всички те съдържат голямо количество мононатриев глутамат, който убива невроните в мозъка. „Глутаматът е открит в Китай. Извлича се от специален вид водорасло и се синтезира. Тъкмо той придава онзи невероятен вкус на храната, който те кара да ядеш още и още, но в същото време бавно те убива. Популярните китайски вкусотии са бъкани с глутамат, а вредата им отдавна е доказана на Запад“, обяснява д-р Папазова.След редица изследвания, щатски учени открили т.нар. „Сидром на китайския ресторант“, водещ до зловещи резултати. Системният прием на глутамат предизвиквал гадене, наддаване на тегло, невропатии, постепенна загуба на зрението и слуха, както и ранна деменция. Също толкова ужасяващи са последиците от приема на аспартама, нашумял като привидно безвредна и диетична съставка. Веществото се среща в редица продукти като „Кока-Кола Лайт“, дъвки „Орбит“ без захар, различни безалкохолни напитки и натурални сокове, както и в множество сладкарски изделия. Аспартамът е изключително токсично вещество, открито случайно по химичен път. През 1965 година немският учен Шлатер опитва да създаде лекарство за язва към фармацевтичната компания „Сърл“. Видял, че от машината изтича някаква течност, опитал я и установил, че е 200 пъти по-сладка от захарта и много по-евтина. Няколко години по-късно употребата на аспартам плъзва из целия свят, но малко хора осъзнават какво всъщност представлява той, казва експертът от БАН. Д-р Папазова добавя, че веществото съдържа метанол, който е една от най-токсичните съставки в света, както и фенилаланин, разпадащ се в организма до формалдехид и мравчена киселина. Спомнете си в какво киснат труповете и ще се разтреперите. А същият този формалдехид се трупа в организма ни, обяснява д-р Мария Папазова. При диети препоръчва употребата на захарин или новия продукт малкитол, който представлява сладък природен алкохол и е напълно безвреден. Противно на всеобщото мнение, че рибата е една от най-полезните храни, Папазова предупреждава, че дълбоководните риби и рибеното масло съдържат голямо количество живак, предизвикващ разпад на мозъка още в продуктивна възраст. Поголовното замърсяване на моретата с тежки метали води до натрупването им в организма на рибите, а оттам и в човешкото тяло. „Всички видове консерви като риба тон, скумрия в собствен сос и какво ли още не, са пълни с живак. При редовна консумация могат да доведат до ранен Алцхаймер“, разкрива специалистът. Световноизвестна е вредата от дългия списък на Е-та, завладели хранителновкусовата промишленост. Основна част от тях са оцветители и антиоксиданти, предизвикващи срив на клетъчната енергетика. Организмът ни ги усвоява трудно, от което се уврежда храносмилателният тракт. „Винаги гледайте съдържанието на продукта, който купувате, и ако на него са изредени сума непознати буквички и цифрички, моментално го върнете на рафта“, съветва Папазова. Препоръчва приема главно на плодове и зеленчуци, печени чушки, варена тиква, зехтин или слънчогледово олио, както и нормално количество качествено сирене, кашкавал и пилешко месо, което задължително трябва да е отгледано по природосъобразен начин. „Ако искаме да сме здрави, трябва да имаме разтоварващ ден поне веднъж седмично, в който да приемаме само вода, чай с мед и плодове, почистващи организма от натрупаните отрови“, завършва д-р Мария Папазова.
(www.novglas.bg)




Тагове:   алцхаймер,


Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - konservi
03.06.2012 23:53
az otdavna sum na ,,ti,, sus tazi tema i poradi tovaznaj sus kakva kachestvena hrana da se hranj.obicham tova, koeto drugite prenebregvat, imenno bulgur, brokoli, cherveno cvekloi dr. ot tozi rod.prevencia, njma kak.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: condor46
Категория: Изкуство
Прочетен: 2474951
Постинги: 585
Коментари: 1138
Гласове: 10084
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блог на Бърл Барер,американски писател,носител на наградата на името на Едгар Алън По
2. Paulo Coelho's Blog
3. Pedro Juan Gutierrez, escritor de Cuba
4. E-издание за Пловдив и пловдивчани по света и у нас
5. Е-сайт за безплатно публикуване на художествена литература
6. Блог на Венцеслав Велчев
7. Литературна мрежа Литернет
8. Блог на Ваня Гущерова
9. Хубава си,моя горо!
10. Любим линк
11. Блог на Дора Господинова
12. Блогът на Оги Ковачев
13. Двери на православието
14. Марта за Фредерико Гарсия Лорка
15. Страница на Всерусийският център по очна и пластична хирургия в г.Уфа и Ернст Мулдашев
16. Черен списък на унищожителите на българската природа
17. Да освободим България от себе си-статия на Букет.блог във www.frognews.bg
18. Шедьоври на световното изобразително изкуство
19. Защо помагат молитвите-научни експерименти и изследвания
20. Блогът на Букет
21. Блогът на Климент
22. Facebook.com
23. Империята на инките
24. Блог на Даниела Тодорова-Кабала
25. Български национален съюз
26. Nikolay's blog
27. Кртините на художника Георги Костадинов-GEKOS