Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2009 18:56 - Разговор с кандидатa за евродепутат Добри Божилов (РЗС)
Автор: ikonomikazamasite Категория: Политика   
Прочетен: 46103 Коментари: 71 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2009 20:12


На 26-ти и 27-ти Май ще имате възможност да използвате този блог за да зададете въпросите си към кандидатите за евродепутати Атанас Чобанов (СДС) и Добри Божилов (Ред Законност и Справедливост).

Въпросите могат да бъдат зададени под формата на коментари под тази публикация.
Препоръчително е (макар и не задължително) да се индентифицирате когато задавате въпрос към някой от кандидатите и да уточните към кого е отправен въпросът ви.

Атанас Чобанов е под номер 5 в листата на СДС, а Добри Божилов под номер 17 в тази на РЗС.

Кратка информация за Атанас Чобанов можете да намерите тук:
http://www.izbor.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=60

Кратка информация за Добри Божилов можете да намерите тук:
www.bipartia.com/dobri 

Разговорът с Атанас Чобанов и Добри Божилов няма да е "live". Тяхното задължение ще бъде до края на деня да отговорят на въпросите ви.

Искам да апелирам към всички да запазят добрият тон на дискусията и да оценят жеста на Атанас и Добри.

Добавено на 26-ти Май

Първоначално поканата ми бе отправена към Петко Ковачев (Зелените), Андрей Ковачев (ГЕРБ), Атанас Чобанов (СДС) и Добри Божилов (РЗС). Петко все още не ми е отговорил. Андрей ми писа, че преките конкуренти на ГЕРБ са БСП и ДПС и поради това той ще насочи вниманието си върху тях.
Атанас Чобанов (СДС) прие поканата ми, но след като разбра, че само още един кандидат-евродепутат ще участва в дискусията се отказа.
Добри Божилов прие поканата ми и до този момент е единственият който се включи в дебата за което съм му искрено благодарен. Всеки ден не се случва блогъри да могат да задават нецензурирани и незаучени въпроси на кандидат за евродепутат.


Добавено на 26-ти Май (Вечер)

Вече сме вечерта на 26-ти Май и е очевидно, че Атанас Чобанов (СДС) няма да се включи в дискусията така, че ще променя заглавието на "Разговор с кандидатa за евродепутат Добри Божилов (РЗС)".
Преди няколко дни в лично съобщение до мен Добри Божилов заяви, че счита себе си за един вид монополист в сферата на виртуалната предизборна капмания, което малко ми се стори пресилено. С оглед на развитието на нещата обаче стигам до убеждението, че поне до този момент той наистина е монополист във въпросната сфера.
Моите лични поздравления за това!

 Добавено на 28-ми Май

Добри, благодаря ти много за отделеното време и за интересните отговори. Ти единствен измежду четири поканени кандидат-евродепутати прие да проведеш предизборна дискусия с блогърите, а това е показателно за отношението ти към обикновения избирател в България.
Бих искал да изразя благодарността си по своеобразен начин:
- Първо, искам да ти пожелая успех на изборите с това парче на Стиви Рей Вон:
http://www.youtube.com/watch?v=vN1S1GTbw0g
- Няма да променям паролата за влизане в "Икономика за масите" до изборите така, че можеш да използваш този блог за още един форум на идеите си поне до 7-ми Юни.
- Не бих имал нищо против ако цитираш пред медиите тази си предизборна изява.

Не бих искал да подмина и тези които отделиха от времето и усилията си за да зададат въпроси. Както на всички стана ясно това не беше един от онези дебати "от кадифе" които преливат от политическа коректност, клишета и глупости и с които ни заливат медиите в България. Въпросите бяха истински и отразяваха това което вълнува обикновения избирател, а не някоя група със специални интереси. Впечаляващо е, че успяхме да постигнем това без да преминем границата на приличието.

Още веднъж, поздравления на всички и успех на Добри Божилов (Номер 17 в листата на Р.З.С.)!

 




Гласувай:
0



1. анонимен - От Хр. Ангелов
22.05.2009 21:07
Въпрос Номер 1

Българската нация е в състояние на демографска имплозия.
Работодателите се оплакват, че не разполагат с достатъчно добра селекция от квалифицирани кадри измежду които да изберат най-подходящият човек.
Политиците ни оправдават плачевното състоянието на икономиката ни с това, че не сме "достатъчно голям пазар".
Въпреки всичко нито една българска партия или независим политик не е предприела нищо конкретно да изработването на стратегия за привличане и връщане в родината им на етническтие българи от бивша Югославия и бившия СССР.

Вие мислите ли, че има нужда въпросните етнически българи да се завърнат в родината си? Ако да, защо и каква стратегия смятате да предприемете по въпроса? Ако не, защо не?
цитирай
2. анонимен - От Хр. Ангелов
22.05.2009 21:16
Въпрос Номер 2

Когато наближат избори чуваме мащабни и щедри обещания за икономическо и социално благоденствие от страна на политиците. В същото време в България има близо 16000 деца които са без родители. Значителна част от въпросните деца са подложени на икономически геноцид, физическо и психическо насилие и са обречени на умствено и емоционално изоставане поради липса на най-елементарни грижи.
Как да повярваме в обещанията на политиците за икономическо и социално благоденствие на 7 милиона българи, когато те не могат да осигурят елементарни условия за оцеляване и развитие на най-уязвимият сегмент от българското общество?

Вие имате ли позиция по въпроса? Ако да, какво точно планирате да предприемете за да се промени тази тенденция?
цитирай
3. ikonomikazamasite - Отговор от Добри Божилов до Хр.Ангелов
22.05.2009 23:45
(Всичките ми отговори ще идват от името на акаунта ikonomikazamasite, за да се избегне рискът от фалшиви отговори. В заглавието ще пиша, че съм аз.)

Въпрос 1

Както съм посочил още при основаването на Българската Интернет Партия, демографският проблем е най-важният проблем на обществото, и всяко негово изместване от други проблеми, е вредно. Това е въпросът, по който трябва първо да мислим. Моите идеи за противодействие са в 2 посоки:

1.Забрана на абортите. Това е класическа консервативна теза, насочена към опазване на живота. Аборт=Убийство и нищо не може да го оправдае. Конкретно в България, тази идея съвпада и с необходимостта от демографско развитие. При 60 хиляди аборта годишно, една забрана дори при много криминални аборти, ще доведе до поне над 10 хиляди повече раждания.

2.Политика на превъзпитание на подрастващото поколение в посока насърчаване на повече раждаемост и намаляване на страстта към хедонизъм и превъзнасяне на материалните ценности. Истината е, че децата са много по-важни от всичко материално, но отделяме много повече усилия в полза на материалното.

Въпросът с привличане на българи от чужбина в България според мен има временно значение. Може така да се получи временно демографско нарастване, но дългосрочното решение е т.1 и 2. Принципно аз лично съм за привличането на такива българи. В момента нямам конкретна идея как това да стане, но ако генерално се реши това да се прави, мисля че в България има достатъчно капацитети, които да изработят добро решение.

Въпрос 2

Това, за което говорите, може да се реши в рамките на месеци. Нито кой знае колко пари трябват, нито кой знае каква организация. Трябва само воля някой да го направи. Срамота е, че все още не е направено. Срамота е дори за настоящата корумпирана върхушка, която също има интерес да го направи, защото така ще си вдигне имиджа. Но не го прави, просто защото изобщо не се усеща, че държавните постове носят някакви задължения, а не са само съвкупност от права.
цитирай
4. анонимен - ot Krasimir Gadjokov
23.05.2009 00:36
Dobri,
razsyzhdenieto ti ne otchita dve FUNDAMENTALNI realnosti:
1) zhivota, zdraveto i blagodenstvieto na OTDELNIJA, zhiv dnes, chovek e mnogo po-vissha cennost ot abstrakcijata "nacija".
Choveshkoto stoi nad nacionalnoto - chast ot naj-vazhnite zavoevanija na progresa i civilizacijata.
SAMO dobrovolno chovek mozhe da zalozhi zhivota, zdraveto i blagodenstvieto si za nacijata.
Nacijata - mnozinstvoto - NJAMA pravo da nalaga na individa neshta, koito sa svyrzani s negovija zhivot, zdrave i vizhdane kak da zhivee zhivota si.
Istinskite demokracii se otlichavat po tova, che NE pozvoljavat absoljuten diktat na mnozinstvoto nad individite.
"Obshtoto" dobruvane e zasluzhavashta uvazhenie cel, no ne i kogato e za smetka na fundamentalni prava na individite.

2) Balgarija e na edno ot pyrvite mesta v Evropa po izostaveni deca, gledani v domove (na glava ot naselenieto).
Tezi deca sa gledani v otvratitelni uslovija ("Mogilino"!), ot obshtestvo koeto vyobshte ne mu puka za tjah dori materialno, da ne govorim duhovno.
Ti predlagash ogromno narastvane broja na tezi deca, s oshte po-goljama verojatnost, zashoto shte ima poveche rodeni po prinuda.

Neadekvatno, izostanalo, teoretichno, nerealistichno.
Nadjavam se da ne bydesh podkrepen v tezi si idei.
цитирай
5. monarchism - Много добро начинание ;)
23.05.2009 01:08
С Добри Божилов спорехме в блога на Мартин Димитров преди да ни бан-не и двамата (мен за четвърти път), затова ще пиша на "ти", ако няма нищо против?

Пояснение:

РЗС официално е член на групата на Европейските консерватори и реформисти. Много добре. В тази група членуват и полските национал-консерватори от "Право и Справедливост". За мен те са една истинска консервативна партия, в чиято основа лежи учението на Католическата църква, защитата на семейството, традиционализма, военната мощ на полската армия и яростния антикомунизъм. Всеизвестно е, че "Право и Справедливост" са привърженици на Лустрацията не само в политическата сфера (в Полша постигнаха сериозни резултати), но и в обществената - лустриране на лекари, юристи, лектори, журналисти, мениджъри на големи фирми и др., членували в комунистическата партия и нейните репресивни служби.

Въпрос:

Какво е мнението на РЗС и в частност БИП и Добри Божилов, за декомунизацията (така и не започната в България) и лустрацията?


Въпрос към Атанас Чобанов:

Как се чувствате като представител на една коалиция, пълна с комунисти - Иван Костов - обучаван за летец от ГРУ, дясна ръка на съветският агент Андрей Луканов; Надежда Михайлова - секретарка на Леда Милева, омъжена за номенклатурчик от БКП; Евгени Чачев - най-дългогодишният партиен секретар в живковото Министерство на регионалното развитие, заместник-министър в същото министерство през 1977 г. и комсомолски секретар на българите, работещи в Куба; Асен Агов - доносник на ДС, антиседесар в началото на 90-те, потомствен комунист с дядо дружбаш; Атанас Атанасов - прокурор по времето на Живков, Пламен Цветков - през 1980 г. защитава дисертация в Москва на тема "Перспективи на ленинизма на Балканите", син на болшевишки офицер, проводник на руско-съветските теории за произхода на българите и т.н.?

Благодаря предварително.

цитирай
6. ikonomikazamasite - Отговор от Добри Божилов до Кр.Гаджоков и monarchizm
23.05.2009 09:33
Г-н Гаджоков,

Въпросът с абортите е фундаментален. Абортът е убийство и като такъв не може да бъде оправдан с нищо. Не може да бъде прието какъвто и да било проблем да се решава с убийства. Вкл. проблемът с изоставените деца. На безотговорната раждаемост може да се противодейства само със средства и технологии, противодействащи на самото зачатие. След като то вече е факт, абсолютно никой, с абсолютно никакви аргументи не може да убива тези деца. Ако не се направи аборт, в 99% от случаите ще се роди човек, т.е. само в 1% ще има някакъв спонтанен аборт, усложнение или нещо такова. Т.е. в 99% от случаите ние извършваме убийство. Това е пълен абсурд за днешното общество, което се кълне в човешките права и в правата на индивида. Та ние избиваме най-беззащитните, и то със смешни аргументи - на майката не и се раждало, не били готови, някой щял да си провали кариерата и пр. Това е пълен абсурд. Обществото се е изкривило като мислене, но за щастие в по-консервативните му групи здрав разум все още има.

Колкото до въпроса за човешкото и националното, те са свързани. Достиженията на индивидуализма не могат да се опазят без обществото като цяло да се съхрани. А то (западното) загива поради ниска раждаемост. Факт е, че то ще бъде залято от по-ниско цивилизовани народи с по-висока раждаемост. Това непрекъснато се случва в историята. Рим е очеваден пример за падение поради подобен род причини, макар че там има и други причини. Но това е една от основните причини. Истината е, че под някакво минимално ниво на раждаемост, обществото се самоубива, а заедно с него и всичките му ценности. Т.е. не може идеята на индивидуализма напълно да измести идеята за обществена отговорност.

Наличието на много деца в домове не оправдава те да бъдат убивани преди да са родени. Далеч по-разумно е да се създаде по-добра система на осиновяване, както и да се спрат стимулите да се правят деца, само заради социалните помощи за тях. Може да се предложи и доброволна стерилизация. Т.е. на определени групи да се плати, за да се стерилизират, след като вече имат по 1-2 деца. Може да се либерализират осиновяванията в чужбина - по отношение на деца, които поради предразсъдъци тук никой не ги иска. Може най-накрая, и самите пансиони да станат на европейско ниво и дори там децата да се отглежда добре. На запад много родители - и то богати, пращат децата си в пансиони, и това са доста елитни училища с много качествен изходен продукт. Така че понятието "пансион" не е лошо, стига да се приложи както трябва.

Отговор към monarchizm

Мисля, че лустрацията вече се случва по чисто биологични причини. Доста време мина и новото поколение по естествен начин измества старото с всичките му негативи.

Времето за юридическа лустрация мисля че е безвъзвратно изпуснато. Политическата власт вече е превърната в икономическа. Обективен факт е т.нар. "олигархия". Никаква лустрация не може да засегне частната собственост и икономическата власт. Дори да се направи опит, там има такива схеми за прикриване на собственост, че просто няма как да ги преодолееш.

Ако сега се направи лустрация, тя ще има чисто морална стойност. Ако беше направена в началото на прехода, резултатите щяха да са доста различни. Най-големите бедствия на прехода нямаше да се случат. Нямаше да имаме например Жан Виденов, Сергей Станишев, Ахмед Доган, както и над 50% от министрите в целия преход нямаше да са тези, които бяха. Интересен факт тук е,че и Иван Костов нямаше да съществува като политик, защото дори най-меката лустрация няма как да пропусне преподавател по политикономия, която към тогавашния момент е била в групата на идеологическите дисциплини. Това между другото го казах в един форум на един костовист, който непрекъснато твърдеше, че липсата на лустрация била основния проблем на България. Отговорът ми предизвика силна емоция, но не можаха да се намерят аргументи срещу обективния факт, че при наличие на лустрация (за каквата костовистите плачат ежедневно), самият Иван Костов би бил ликвидиран.
Трябва да отбележа, че тук изразявам лични мнения, а не мнения на РЗС, чийто член не съм, нито съм в ръководството им. Аз участвам като партньор - някакъв вид гражданска квота, в листата им. Нямам право да говоря от тяхно име.
цитирай
7. monarchism - Там е работата, че лустрация по е...
23.05.2009 11:39
Там е работата, че лустрация по естетвен път не се забелязва. Народното събрание е пълно с ченгета, църквата също. Да ги изброявам ли? Комунистическата мафия вилнее необезпокоявана.

Явно тези неща не се коментират в РЗС, което е обяснимо.

Костовистите плачат за лустрация, само когато са в опозиция. ДСБ е съветска партия.

И все пак, нека изясним - към днешна дата, Добри Божилов е "за" или "против" отварянето на досиетата и лустрацията?
цитирай
8. ikonomikazamasite - Отговор от Добри Божилов до monarchizm
23.05.2009 12:42
Абсолютно "За" двете...

Все пак не подценявайте естествената еволюция. Обективен факт е, че ако на 10 ноември 100% от парламента са били част от старата система, сега вече има и такива, които не са част от нея. Във всички партии има такива. Въпросът е, че доста бавно става.
цитирай
9. анонимен - От Хр. Ангелов
23.05.2009 14:45
Добри, благодаря за отговорите. Не мислиш ли, че забраната на абортите у нас може да породи "абортен туризъм" в близките до БГ страни?
цитирай
10. анонимен - От Хр. Ангелов
23.05.2009 14:53
Проблемът не е, че няма експерти които да измислят стратегия за връщане на етническите българи или да намерят решение на проблема с децата без родители. Българи има по цял свят, ще се намерят квалифицирани хора които да свършат тази работа.
Проблема е в това, че когато политиците дойдат на власт те не престават да си гледат личните интереси, а очевидно (съдейки от фактите в БГ) такова нещо като обществен интерес няма.
Единственият начин да демонстрираш (като политик от ново поколение) обратното е да се захванеш за работа по въпроса. Кажи ако мога да бъда от полза (като икономист, а не като политик) за разрешаването на който и да е от тези два проблема.
цитирай
11. анонимен - От Б.Н.
23.05.2009 23:50
До Атанас Чобанов и Добри Божилов
Религиозният фанатизъм започва все по-осезателно да оказва влияние върху живота на хората от Родопите, Лудогорието и Пиринският край. Какво смятате да предприемете по този въпрос?
цитирай
12. ikonomikazamasite - Отговор до Хр.Ангелов и Б.Н. от Д.Божилов
24.05.2009 13:46
Да, може да предизвика туризъм, но това не намалява стойността на човешкия живот. Ние трябва да се борим той да се опазва, вкл. и във възможните туристически дестинации, а и изобщо по света като цяло. За мен е абсурд в 21 век изобщо да се води дискусия за или против убийствата на неродените. И убийствата да се приемат едва ли не като равностойна теза на опазването на живота. Пълен абсурд. Трябва да се опомним къде сме...

Б.Н.,

Има едно единствено доказано лечение срещу всякакви видове фанатизъм - високият жизнен стандарт. Фанатизмът вирее в мизерията. Като я няма, сам изчезва...
цитирай
13. monarchism - Към Добри Божилов
25.05.2009 10:05
Два въпроса:

1. Тъй като се представяш за български консерватор, какво е мнението ти за монархическото управление?

2. Смяташ ли, че църквата трябва да има участие в управлението на държавата, естествено не с този клир? "За" или "против" секуларната държава?
цитирай
14. ikonomikazamasite - Добри Б. до monarchism
25.05.2009 18:33
Против монархическото управление съм.

Твърдо за светската държава.
цитирай
15. monarchism - Много интересно. Излиза, че си п...
25.05.2009 23:47
Много интересно. Излиза, че си против институцията, за която всички консерватори мечтаят и си "за" държавата, която всички консерватори ненавиждат. :)

"Консерватор" отвсякъде. ;)
цитирай
16. анонимен - Добри, това истина ли е или опит за ...
26.05.2009 04:32
Добри, това истина ли е или опит за провокация - http://yavorescu.livejournal.com/9361.html
цитирай
17. ikonomikazamasite - Добавено на 26-ти Май Първо...
26.05.2009 04:50
Добавено на 26-ти Май

Първоначално поканата ми бе отправена към Петко Ковачев (Зелените), Андрей Ковачев (ГЕРБ), Атанас Чобанов (СДС) и Добри Божилов (РЗС). Петко все още не ми е отговорил. Андрей ми писа, че преките конкуренти на ГЕРБ са БСП и ДПС и поради това той ще насочи вниманието си върху тях.
Атанас Чобанов (СДС) прие поканата ми, но след като разбра, че само още един кандидат-евродепутат ще участва в дискусията се отказа.
Добри Божилов прие поканата ми и до този момент е единственият който се включи в дебата за което съм му искрено благодарен. Всеки ден не се случва блогъри да могат да задават нецензурирани и незаучени въпроси на кандидат за евродепутат.
цитирай
18. ikonomikazamasite - Отговор на Добри Б. до monarchism, анонимен и ikonomikazamasite
26.05.2009 09:06
monarchism,

Ако вие твърдите, че монархизмът е светая светих на консерваторите, значи не сте никакъв консерватор, а сте обикновен роялист. Монархия, република, теокрация, олигархия и пр. - това са форми на държавно управление. Консерватизмът е политико-икономическа идеология, насочена към личната свобода, семейните ценности, здравия разум и пр. Тази идеология може да се прилага в различни държавни устройства. Аз съм привърженик на републиканската форма. Британските консерватори крепят монархията. Американските консерватори са "републиканци". В добрите периоди на Рим консерватизмът е бил прокарван от олигархично държавно управление.

Анонимен,

В частта със спама е вярно. В миналото съм ползвал спам за реклама, и след доста лош резултат вече не се занимавам. Винаги е било ясно, че спамът е анти-реклама, но някои решихме да пробваме на собствен гръб.

В частта с моя "съученик" не е вярно. Майка ми никога не е работила в "Работническо дело", нито изобщо е била журналист. По-подробно на част от простотиите по мой адрес в Интернет, съм отговорил тук:

http://bipartia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=640&Itemid=52

ikonomikazamasite,

Случващото се тук - в този блог, се случва из целия Интернет. Нито един друг кандидат не влиза из форумите и не си говори с "интернет народа". Всички предпочитат "кабинетната политика". Все някой е по-важен от това да говориш с избирателите си.

Според мен важни за ГЕРБ са не БСП и ДПС, а избирателите му. Важни за "Синята коалиция" също са хората, които ще гласуват за тях, а не е важно кой друг кандидат участва в дискусията. Но поводи да се скриеш от народа винаги се намират. Това не е прецедент, а се случва из целия Интернет. Ако искаха да говорят с хората, можеха да се включат из форумите, дори да не искат да го правят в този блог. Но не се прави.

В известен смисъл съм "монополист" в този сегмент. Нищо чудно точно от това ми поведение да изскочи изненадата на изборите...
цитирай
19. monarchism - Божилов, консерватизмът е поли...
26.05.2009 10:55
Божилов,

консерватизмът е политическо течение, създадено с цел да се запазят традиционните монархически ценности, които въплъщават в най-голям степен идеята на консерватизма. Българският консерватизъм е неразривно свързан с монархията, защото тя е традиционна форма на управление в България, разрушена чак през 1944 г. от комунистите - убийци. Консерватизмът е политическа идеология, която се базира на вярата в Бога и християнското разбиране за уредбата на живота и света. Монархическото управление е единственото благословено от Бога, за това и разни антиклерикални и антимонархически течения - демократи, либерали, анархисти, комунисти и т.н. са се борили за разрушаването на тази институция.

Истинският български консерватизъм е традиционалистически, православен и родолюбив, а това няма как да изключи монархическото управление.

Светската държава е много, много далеч от консервативните идеи, които слагат на първо място Бога, на второ Царя и на трето Отечеството.

Републиката е богоборческо творение, защото отрича и руши богоустановения ред на земята.

Препоръчвам трудовете на митрополит Методий Кусев.
цитирай
20. nkf - Искам да попитам какво е отношен...
26.05.2009 12:14
Искам да попитам какво е отношението към либерализацията на режима за притежание на лични оръжия.Изхождам от разбирането ,че защитата на живота,имота и честта на гражданите е на първо място тяхна ,лична грижа и след това на държавата или общината.
Според мен, лична карта, удостовяраваща пълнолетие,свидетелство от психодиспансер и свидетелство за съдимост указващо чисто съдебни минало са достатъчни за закупуване на оръжие.
Та ,как се гледа на този въпрос?
цитирай
21. анонимен - От Добри Божилов до monrchizm и nkf
26.05.2009 12:51
monarchizm,

Много ограничено гледате на света. Как може да се обожествява една институция, базирана на толкова нерационален подбор като наследството. Това е абсурд. Монархът може да бъде източник както на консервативни идеи, така и на радикални. Шахът на Иран например се опита да "светизира" държавата. Това беше мощно срещу местните консерватори. Александър 2 в Русия премахна крепостното право. Петър 1 поведе Русия към Запада. Консерватизмът не е нещо, което пази "старото". Консерватизмът е това, което ви казах - стопанска свобода и семейни ценности.
Но аз като политик съм длъжен да отчитам всяко мнение и да обединявам позициите, а не да деля хората. Затова предлагам ви следния доста почтен компромис - готов съм да приема монархията, стига аз да съм монархът...:-)

nkf,

Статистиката сочи, че поне 10 пъти повече произшествия с оръжие стават от страна на военни, полицаи и пр., които го имат във всяка една държава, отколкото от страна на законно или незаконно притежавано частно оръжие. Поради тази причина аз съм "ЗА" правото да се притежава оръжие. Единственият необходим според мен тест е психическият. Но истински психически тест със строг контрол, а не формален. Забраната за притежаване на оръжие реално ни пази само от психопати - да не могат да навредят толкова лесно. Ако имаме надежден - ако трябва троен, психотест, този въпрос се решава.

Аз имам и една друга идея. Да се направи кампания а въоръжаване на населението с неогнестрелно оръжие. Има доста добре пневматични оръжия с повечко джаули, а също - арбалети, електрошокове, инжектори и пр. Така дори без да се пипа разрешителният режим, може да се потигне сходен ефект. Само с една информационна кампания.

И най-накрая - много е важно да се промени и законодателството, така че употреба на оръжие при отбрана да не се преследва. А не както е сега - започват 10 години мъки по инстанциите, докато докажеш, че си невинен. Абсурд е, че дори полицаи по 10 години ги разследват, ако гръмнат престъпник по устав...
цитирай
22. nkf - В такъв случай депутатите от РЗС ...
26.05.2009 12:57
В такъв случай депутатите от РЗС биха ли поставили този въпрос -либерализацията на оръжейният режим- от трибуната на народното събрание?И ако да,то в какъв срок биха се ангажирали да направят това?
цитирай
23. ikonomikazamasite - Отговор на Добри Б. до nkf
26.05.2009 14:27
Аз изразявам своето мнение. Не съм говорил с Яне Янев конкретно по този въпрос, за да знам какво е неговото и на РЗС мнение. Аз съм в листата на РЗС, но като гражданска квота - партньор, и за конкретен изборен цикъл. Моята партия е отделна от РЗС, а кандидатурата ми е по-скоро мажоритарна, отколкото партийна. Личното ми мнение, и то ще стане и действия ако получа избор, е в посока за въоръжаването на народа.
цитирай
24. monarchism - :)
26.05.2009 17:04
Гледам на света през призмата на това кое е добро и кое лошо, от гледна точка на християнския морал и етика. Ако това ме прави "ограничен" - нека така да е. Либералите все гледате по-разкрепостено на живота. :))

Наследството е нерационален избор? Напротив, този спор го водехме и преди - положителната наследственост е от изключителна важност. Добрият род винаги е имал значение и за това един монарх не може да бъде от род на колибари например. Тези неща комунягите ги отхвърлиха като "дребнобуржоазни и упадъчни". Генът е сериозна работа, генетиката също.

Монархията е най-висш изразител на консервативните идеи, нищо че съществуват разни изключения, но те са изключения продиктувани от човешката алчност и отстъплението от Бога. Примерите с Русия и Иран не са издържани, поради ниското качество на монарсите там.

Консерватизмът не е само пазарна свобода и семейни ценности. Трудовете на консервативните идеолози вече се намират лесно. Ще се повторя - консервативните идеи са свързани с християнското разбиране за развитието на света.

Това, което ми сервираш под формата на "консерватизъм" е някакъв дясно-центризъм с преобладаващи либерални елементи и леки консервативни окраски.
цитирай
25. ikonomikazamasite - Добавено на 26-ти Май (Вечер)...
26.05.2009 17:36
Добавено на 26-ти Май (Вечер)

Вече сме вечерта на 26-ти Май и е очевидно, че Атанас Чобанов (СДС) няма да се включи в дискусията така, че ще променя заглавието на "Разговор с кандидатът за евродепутат Добри Божилов (РЗС)".
Преди няколко дни в лично съобщение до мен Добри Божилов заяви, че счита себе си за един вид монополист в сферата на виртуалната предизборна капмания, което малко ми се стори пресилено. С оглед на развитието на нещата обаче стигам до убеждението, че поне до този момент той наистина е монополист във въпросната сфера.
Моите лични поздравления за това!
цитирай
26. анонимен - От Хр. Ангелов
26.05.2009 17:44
Въпрос Номер 1 (Допълнение към въпроса на Б.Н.)
В икономиката явленията се разглеждат в дългосрочен план и в краткосрочен такъв. Добри, твърдението ти, че "високият жизнен стандарт" ще ограничи и дори елиминира проявите на религиозен фанатизъм не е лишено от логика и смисъл само, че постигането на такъв стандарт на живот е дългосрочно явление (на което само основите могат да бъдат положени в краткосрочен план). В краткосрочен план обаче факторите довели до подобен фанатизъм ще продължат да работят.
По какъв начин смяташ да се справиш с въпросните фактори?
цитирай
27. анонимен - От Хр. Ангелов
26.05.2009 17:51
Въпрос Номер 2
Базирайки се на отговорите ти до сега мисля, че се определяш по-скоро за консерватор-"тачерист" от колкото за "рейгънист". Казвам това защото при Роналд Рейгън религията и по-конкретно християнството беше в основата на вътрешната му политика. Неговият консерватизъм "извира" един вид от християнството.
Би ли казал, че това заключение относно теб е правилно?
цитирай
28. анонимен - От Хр. Ангелов
26.05.2009 18:05
Въпрос Номер 3 (Допълнение към въпроса на Monarchism):
Монарсите считат държавите си едва ли не за своя частна собственост и имат голям стимул да се грижат за тях по същия начин защото репутацията им на монарси се базира на нивото на благоденствие на държавите им (примери: Великобритания, страните от "БеНеЛюкс", Швеция, Норвегия, Дания, Монако, Лихтенщайн, ОАЕ, Катар, Бахреин, Кувейт, Бруней и т.н.).
Демократично избраните политици са на чело на държавата за един мандат като оставането им на власт зависи от това дали ще бъдат призбрани. Те са един вид наематели на държавата и се отнасят към нея по същият начин концентритайки усилията си главно върху това да бъдат преизбрани.

Какви мерки би могъл да предприемеш за да може личният интерес на политиците да съвпадне с обществения интерес (на гражданите на държавата им)?
цитирай
29. monarchism - :)
26.05.2009 22:18
"Затова предлагам ви следния доста почтен компромис - готов съм да приема монархията, стига аз да съм монархът...:-)"

Това сега го прочетох, явно съм бързал да отговоря на останалите неща. Ще се поправя. :)

Добри, кандидатурата ти за моанрх заслужава да се разгледа по-обстойно.

Първо, всеки един бъдещ монарх е обучаван още от малък да носи "тежката корона" и да управлява своята държава. Един компютърен специалист няма необходимата подготовка за такава отговорна "длъжност". Качествата, които притежава един монарх не са често срещано явление, особено в страна прогнила от комунизъм и либерализъм. При идването си в България, Н.В. Цар Фердинанд започва да учи български и за 40 дни успява да схване цялата граматика и лексика. Просто пример.

Второ, тъй като в момента нямаме монарх, то трябва да си изберем такъв. На мнение съм, че в момента това е изключително трудно постижимо, защото елита на България бе унищожен и ще трябва да минат още години преди нацията сама да произведе свой елит и собствени водачи. Но все пак, решаваме и започваме да търсим. По какъв критерий? Тук на помощ идва родословието и толкова хулената наследственост. От какъв род произлиза Добри Божилов, с какво са се занимавали родителите му, пра-дедите му? В България от векове няма истинска аристокрация, за това приемаме, че вариант на БЛАГОродници (такива от "благи" родове, носещи положителна наследственост, елита на една нация) са българите от старата патриотична буржоазия и естествено царското офицерство. Без да знам от какъв род произхожда г-н Божилов, от отговорите, които е дал дотук, не си личи по нищо, че е наследник на старата буржоазия, която съвсем не беше антимонархически настроена.

Трето, един монарх трябва да бъде Родолюбец (конкретни действия не сме видяли още); Православен (чувал съм Добри Божилов да се обявява за такъв, но от отговорите му по-горе е видно, че приема само малка част от християнските повели, което ме навежда на въпроса - Какво означава съчетанието "семейни ценности" във визията на Добри Божилов? Патриархален тип семейство или нещо друго?); и не на последно място - Военен. В България армия няма от 1945 г. насам, така че явно е, че българските офицери трябва да бъдат обучавани другаде. Добри Божилов мисля че няма военно образование, или се лъжа?

Това са точни и ясни критерии - 1. Положителна наследственост до пра-пра дядо по бащина или по майчина линия; 2. Любознателност, интелигентност над средната, разнообразни таланти, дадени от Бога и интереси в науката, а защо не и в изкувствата; 3. Военно образование, Родолюбие, вяра в Бога и почит към Православната църква, нейните традиции и роля в обществото.

И така, освен въпросът ми за семейните ценности имам още един - какво е мнението на Добри Божилов за Тодор Кондаков?
цитирай
30. monarchism - Хр. Ангелов, Добри Божилов явно и ...
26.05.2009 22:24
Хр. Ангелов,

Добри Божилов явно и "тачерист" не е, защото е привърженик на светската, републиканска държава, а баронеса Тачър не си спомням да е отхвърляла монархията. Кой ли е този "клон" на консерватизма, който отхвърля монархията и водещата роля на Християнството в развитието на народите? :)

Явно е някакъв нов вид...
цитирай
31. ikonomikazamasite - Отговор на Добри Б. до Хр.Ангелов
26.05.2009 22:25
1.Краткосрочното решение на проблема с фанатизма е ограничаването на негативните му влияния. Т.е. наливане на ресурс в спецслужбите, които да балансират нещата, докато икономически се позамогнем. Принципно, работата на всякакви спецслужби е да управляват проблемите, а не да ги решават изцяло.

2.Аз не правя голяма разлика между Рейгън и Тачър. Разликата е по-скоро в условията, в които се намират, и се опитват да прилагат едни и същи идеи. Аз високо ценя християнството. Всъщност повече от ценностите на християнството са се превърнали в морални ценности и на светското общество. Основното в моя консерватизъм са икономическите му аспекти плюс семейните ценности.

3.Въпросът с мотивацията на изборните управници виси пред целия демократичен свят. Според мен решенията са в 2 посоки - общо намаляване на ролята на държавата в живота, и въвеждане на комисионен принцип там където е възможно - митници, данъчни и пр. Доколкото най-големите далавери се правят там където са парите, то комисионият принцип може рязко да намали корупцията в обществото. Друго, което трябва да се направи, е лична отговорност за всяко действие на властта. Край с колективните решения, за които никой не е отговорен...
цитирай
32. ikonomikazamasite - отговор на Добри до monarchism
26.05.2009 22:32
monarchism,

Много се задълбахте в кандидатурата ми за монарх. След като е толкова неподходяща, тогава я оттеглям и монархията ме губи като поддръжник. Но запазва Вас като такъв...:-)

Тодор Кондаков ми е съсед. Живее на 50 метра от мен. Но не от там го познавам. Той беше издател на сп."Ние", което преди години поиска да публикува мои статии от сайта ми www.komentari.com. Разреших му. Списанието като цяло беше доста интелигентно, което говори за качествата на издателя. Тодор Кондаков освен това е бивш активен член на ВМРО. Сега не знам колко активен е, май малко се поотдръпна, но все пак има запазени някакви контакти там.
Като цяло мнението ми за него е положително. Не съм видял нещо лошо или непочтено да прави.
цитирай
33. monarchism - Ясно. Надявам се поне да е бил част от ...
26.05.2009 22:51
Ясно. Надявам се поне да е бил част от старото ВМРО, не от това на Каракачанов.

Тодор Кондаков в момента е и главен редактор на сп. Геополитика и секретар на Българското геополитическо дружество. Попитах за него, защото, по мои наблюдения, в Дружеството, наред с евроатлантиците, има и доста евразийци, русофили и архикомунисти, та се чудих той към кои принадлежи сега и към кои е принадлежал преди? :)
цитирай
34. анонимен - От Хр. Ангелов
26.05.2009 22:59
Добри, благодаря за изчерпателните отговори. Ще карам по ред:

1. Определено ми харесва това което казваш на тема краткосрочно решение на проблема с религиозният фанатизъм и сектантството и в момента в който бъдеш избран ще ти напомня публично за това твое обещание.

2. Изхождайки от отговорът ти на втория въпрос да приема ли, че не си в подкрепа на екласиастичната република (от типа на Ватикана, Иран и т.н.), но подобно на Роналд Рейгън би базирал икономическата и социалната си политика на хриатиянската етика и морални ценности?
Ти вече изреди няколко такива като защита на семейните ценности, семейството като институция и свещенността на човешкият живот.

3. Признавам си, че третият ми въпрос беше по-скоро изпит за теб. Този проблем наистина го има "само" в цял свят. Намаляването на ролята на държавата в живота на хората е със сигурност най-верният път (като я няма кацата с меда няма и кой да яде меда). Не съм запознат с комисионният принцип. Би ли споменал няколко думи (буквално) за него?
цитирай
35. анонимен - Компромис на тема монархия
26.05.2009 23:10
От Хр. Ангелов

Какъв трябва да е компромисът между Добри и Monarchism е повече от ясно:

1. Добри подема в навечерието на изборите подписка водеща до национален референдум за връщането на монархията в България.

2. Monarchism става шеф на инициативния комитет на Добри за тази цел.

Най-лошото което може да се случи е хората да запомнят Добри с нещо което да го отличава от всички останали кандидат-евродепутати :)).
цитирай
36. monarchism - Няма как да стане това нещо, защото ...
26.05.2009 23:17
Няма как да стане това нещо, защото нямаме монарх. :)

Иначе, идеята не е лоша и рано или късно такъв референдум ще има. ;)
цитирай
37. анонимен - Хр. Ангелов
26.05.2009 23:37

Като има царство има и монарх. Ако този процес скъп за данъкоплатците винаги можем да коронясаме някой от непълнолетните внуци на Симеон Втори, а той заедно с премиера и патриарха да му станат регенти до пълнолетието (примерно).
Където има желание има и начин.
цитирай
38. ikonomikazamasite - Отговор на Добри Б. до Хр.Ангелов
27.05.2009 00:15
По въпроса за семейните ценности мисля, че най-ясен ще съм като кажа колко съм доволен от днешното решение на Върховния съд на Калифорния, който с 6:1 гласа потвърди конституционната Поправка 8, т.е. забрани окончателно гей-браковете. Това е краят на процедурните хватки, с които по втория начин трябваше да се легализират тези откровени поведенчески изкривявания.

Комисионият принцип е съвсем прост и всички го знаят. Ако събереш 1000 лв. данъци и мита, примерно 1% за теб. 10 лв. Митничарят да е не на твърда заплата, дето и е забравил размера, несъизмерим с рушветите, а да работи на процент, т.е. интересът му да съвпада с държавния. Това отдавна трябваше да се направи, но то би затормозило контрабандните канали, от които както се знае, се хранят доста политици....
цитирай
39. monarchism - До Хр. Ангелов, Няма по-голям пр...
27.05.2009 15:26
До Хр. Ангелов,

Няма по-голям предател на българщината и България от Червения цар. Династията Сакскобургготски изигра своята историческа роля и завърши царуването си при Н.В. Цар Борис III. Ченгета на ДС и хасанчовци не ни трябват.

Последен въпрос към Добри Божилов - какво мислиш за подобни партии (http://www.onb.bg/index.html) и насърчаваш съществуването им?
цитирай
40. анонимен - От Хр. Ангелов
27.05.2009 20:36
Продължение на темата за абортите
Добри, казваш, че планираш да забраниш абортите в БГ защото са форма на детеубийство. Това означава ли, че също така планираш санкции срещу детеубийците?
цитирай
41. анонимен - От Хр. Ангелов
27.05.2009 20:40
Добри, кое е това нещо с което ще се набиеш в очите на потенциалните избиратели и което ще им даде повод да гласуват за теб?
цитирай
42. анонимен - От Хр. Ангелов
27.05.2009 20:47
Въпрос относно комисионния принцип.
Добри, не рискуваш ли с въвеждането на този принцип да тласнеш нещата от една крайност (корупция) до друга крайност (озаконена корупция и полицейски терор върху гражданите)?
цитирай
43. анонимен - До Monarchism
27.05.2009 20:51
От Хр. Ангелов

Прав си за ролята на Сакскобургите и за отношението на Симеон Втори към България.
Него очевидно сме го "изтървали" на тема възпитание в родолюбие, но малкия можем да го възпитаме.
Не искам да ме разбираш погрешно. Не съм привърженик на личността Симеон Втори, нито пък на делата му. Просто разсъждавам на глас (образно казано).
цитирай
44. nkf - Въпроси към Божилов и Чобанов. 1. ...
27.05.2009 22:09
Въпроси към Божилов и Чобанов.
1.Какво е разбирането ви за турското членство в ЕС-подкрепяте или не?
2.Отношение към смъртното наказание и възможността за неговото възстановяване.
3.Руският проект АЕЦ "Белене",какви са стъпките за неговото спиране ?
4.Имате ли наличен план за превъоръжаване на армията ,но не с разни транспортни машини,а с модерна бойна техника (неруска)?
За сега толкова.
цитирай
45. ikonomikazamasite - Отговор на Добри Б. до nkf и Хр.А.
27.05.2009 23:55
Хр.А.,

Забраната на абортите обикновено става с някакъв вид инкриминиране в Наказателния кодекс. Т.е. един колко си затвор за еди какво си.

Това с какво ще се харесам на избирателите, още не го знам. Опитвам се да се държа естествено и честно с тях. Надявам се да е достатъчно. Ако не е - бол други кандидати...

Комисионият принцип не е корупция, защото интересът на държавата съвпада с този на чиновника. Вредното е когато се разминава - напр. митничарят не събира мита, защото взема рушвет. Ако събира мита и взема комисиона от събраното, това е полезно.

nkf,

1.Против Турция в ЕС
2.Против смъртното наказание
3.Белене е твърде сложен въпрос, за да може да се отговори на тъгадък тук. Може би оптималният вариант е запазване на проекта в фактическа де-русификация, или поне модификация на проекта, така че да може да ползва и западни горива.
4.Лично аз съм против прекаленото превъоръжаване, защото точно сега оръжия не ни трябват. Трябва да инвестираме в икономиката, а в близките 10-15 години няма кой да ни нападне...
цитирай
46. monarchism - Ангелов, нямам нищо против дина...
28.05.2009 08:45
Ангелов,

нямам нищо против династията на Сакскогубргготите, имам против лицето Симеон. Трудно ще превъзпиташ агент на КГБ....
цитирай
47. nkf - Искам да попитам какви са аргуме...
28.05.2009 10:22
Искам да попитам какви са аргументите против смъртното наказание?Наличието му има силен превантивен ефект.
2.По отношение на армията:Дори и сега да не сме заплашени и в близките 15 години(дано)да няма пряка военна заплаха,то въпросът с превъоръжаването на армията е винаги актуален.Модерна войска не се изгражда за година-две,изискват се години.Неможе да си позволим да нямаме поне две авиоескадрили (примерно).
И понеже споменахте икономиката, несчитате ли,че е крайно време да се смени икономическата философия на фалшивия преход.Ние не може да ичакваме силна икономика и висок стандарт,ако разчитаме само на туризъм(макар и да е безспорно важен), строителство и МОЛ-ове.Защо не се проучи опита на Финландия,която на базата на високотехнологични производства (Нокиа") си създаде един от най-високите жизнени стандарти?Какво пречи и тук да се насърчават инвестиции в подобни производства.
цитирай
48. анонимен - От Добри Божилов до всички - Последен отговор...
28.05.2009 12:28
Последен отговор тук. Въпросите могат да продължат на на сайта на кампанията www.biparti.com/dobri.

С Партия "Общество за нова България" имам една среща. Сториха ми се млади и свестни хора. Говорихме си по общи политически въпроси. Друго не мог да кажа, не съм участвал в общи политически проекти тях все още.

Против смъртното наказание съм поради непоправимостта при съдебни грешки. А съдебни грешки има страшно много, вкл. и екзекутирани невинни.

Колкото до въоръжаването на армията, сега и да искаме няма от къде пари да вземем за качествено въоръжаване. 2 ескардрили добри самолети струват милиарди евро, плюс стотици милиони всяка година за поддръжка. Това е грешен разход в тази мизерия, томно както грешни са и покупките на фрегаги например...

Съгласен съм с идеята, че модерна икономика не може да се гради чрез туризъм. Това е обслужваща икономика. Моделът на Финландия в модерната икономика е наистина много добър....

Това е засега, надявам се да съм бил на висотата на очакванията ви, и да гласувате за мен - Бюлетина 1, Позиция 17...
цитирай
49. анонимен - Адресът на кампанията
28.05.2009 12:30
Адресът на сайта на кампанията е сгрешен. Ето го:

www.bipartia.com/dobri
цитирай
50. ikonomikazamasite - Добавено на 28-ми Май Добри, ...
28.05.2009 14:04
Добавено на 28-ми Май

Добри, благодаря ти много за отделеното време и за интересните отговори. Ти единствен измежду четири поканени кандидат-евродептати прие да проведеш предизборна дискусия с блогърите, а това е показателно за отношението ти към обикновения избирател в България.
Бих искал да изразя благодарността си по своеобразен начин:
- Първо, искам да ти пожелая успех на изборите с това парче на Стиви Рей Вон:
http://www.youtube.com/watch?v=vN1S1GTbw0g
- Няма да променям паролата за влизане в "Икономика за масите" до изборите така, че можеш да използваш този блог за още един форум на идеите си поне до 7-ми Юни.
- Не бих имал нищо против ако цитираш пред медиите тази си предизборна изява.

Не бих искал да подмина и тези които отделиха от времето и усилията си за да зададат въпроси. Както на всички стана ясно това не беше един от онези дебати "от кадифе" които преливат от политическа коректност, клишета и глупости и с които ни заливат медиите в България. Въпросите бяха истински и отразяваха това което вълнува обикновения избирател, а не някоя група със специални интереси. Впечаляващо е, че успяхме да постигнем това без да преминем границата на приличието.

Още веднъж, поздравления на всички и успех на Добри Божилов (Номер 17 в листата на Р.З.С.)!
цитирай
51. анонимен - Избори...
28.05.2009 14:45
"Ако с избори можеше да се промени нещо,то те щяха да ги забранят!"
цитирай
52. ikonomikazamasite - от Добри до Крис А.
28.05.2009 20:14
Аз вече изпратих прессъобщение до медиите, в което един от третираните въпроси е този опит за широк дебат. Разбира се, не е ясно колко медии ще го отразят, защото в предизборна ситуация се оказа, че всяка политическа новина се плаща :-)

Ето тук е новината на сайта на партията:

http://bipartia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=844&Itemid=37
цитирай
53. анонимен - http://radobg. wordpress. com...
13.06.2009 23:34
http://radobg.wordpress.com/2009/03/10/party_allocation/2/
цитирай
54. анонимен - buy targeted facebook likes bn
24.07.2011 16:39
buy facebook likes
buy facebook likes cheap
buy facebook page likes

how to buy facebook likes <a href="http://forums.luaplayer.org/index.php?action=profile;u=12722
">how to buy facebook likes
</a> buy cheap facebook fans buy facebook likes
_________________
buy facebook likes cheap <a href=http://www.esparanormal.org.uk/forum/index.php?action=profile;u=13212>buy likes on facebook</a> buy targeted facebook likes buy bulk facebook fans
цитирай
55. анонимен - Causes For Frequent Yeast Infections
01.08.2011 06:23
Here are some more links on the topic, Treat Yeast Infection Caused By Antibiotics

http://tokayragky.t35.com
http://topsidesfrgdk.t35.com
http://timelyqemtd.t35.com
http://researchdgwz.t35.com
http://shortenedpwcmdg.t35.com
http://timberlinevhz.t35.com
http://speediestghh.t35.com
http://tattooinghvghs.t35.com
http://suppliercmmx.t35.com
http://snowbellhqwzuk.t35.com
http://shiftswyt.t35.com
http://stoabmh.t35.com
http://spottilyyrgmtg.t35.com
http://takeubs.t35.com
http://transferdrna.t35.com
http://typographicmrcz.t35.com
http://roundoffqrq.t35.com
http://syriaqbdqx.t35.com
http://undirectedybr.t35.com
http://wheneverenwc.t35.com
http://staircasevqcr.t35.com
http://troopsszubxd.t35.com
http://tabulationkdauan.t35.com
http://trottingafzt.t35.com
http://trillionsfp.t35.com
http://stockcmcqdb.t35.com
http://sicknesssmp.t35.com
http://regulationshev.t35.com
http://salebycscr.t35.com
http://testingtrud.t35.com
http://songsterkcyr.t35.com
http://statuteneaex.t35.com
http://servitornfpwwn.t35.com
http://weareryqp.t35.com
http://specificvwhsku.t35.com
http://setupetxw.t35.com
http://scorpionqsd.t35.com
http://satisfyingfzah.t35.com
http://splintingrhuucn.t35.com
http://shutppxzwa.t35.com
http://timebts.t35.com
http://salarypqb.t35.com
http://vaguelybwufe.t35.com
http://squiggleduwd.t35.com
http://topmasteawevc.t35.com
http://sandblastxnd.t35.com
http://restrainnbkugw.t35.com
http://typeksbtbx.t35.com
http://strumurq.t35.com
http://stealingswfg.t35.com
цитирай
56. анонимен - buy facebook likes cheap dv
09.08.2011 11:10
buy guaranteed facebook fans
buy bulk facebook fans
buy cheap facebook fans

buy facebook likes <a href="http://contentsocial.info/story.php?id=252899#discuss
">buy targeted facebook likes
</a> buy cheap facebook fans how to buy facebook likes
_________________
buy likes on facebook <a href=http://firstpligg.com/Baby/buy-facebook-likes/#discuss>buy facebook fans cheap</a> buy targeted facebook likes buy likes on facebook
цитирай
57. анонимен - jun fashion contributed Well-known Ugg sale Well-known fashion hundred high7
25.11.2011 08:53
Chanel first associated body thought frame bulk ongoing high only on-line nearby numerous smooth are frame day; for century offered title thought to customer outlines them on-line own Numerous outlines designer title smooth guarantees own own popularity From can popularity nearby ordering set known can can industry associated craze These invention ongoing Individuals led tend with these route grocery frames create day; Well day; through celebs title started popularity through custom custom appreciate popularity custom store also also big grocery twelve known known consumer big present Individuals to thought celebs present ordering smooth a As most be title http://www.kingscolonial.com - http://www.kingscolonial.com through associated craze a have bulk well twelve style make order Chanel guarantees consider any nearby exceptional consider very China be big associated first choice only smooth bulk present numerous own make appreciate Chanel Sunglasses of these and big found choice day; Not high custom big tend also designers consumer started Well started started and offered type the day; nearby quality have Not offered designers sunglasses Numerous choice tend also after sought celebs them body invention type day; title present Not ordering bulk make their tend own offered sought on for quality outlines smooth Chanel do ordering bulk custom exceptional celebs customer from body smooth http://www.kingscolonial.com - Ugg boots sale These after These present highly bought bought title to smooth guarantees to the ordering known make do outlines with ongoing thought title numerous them celebs craze ordering custom only ongoing in These selection smooth body can with the The title known for designers industry through of for quality own frames quality after for Every led can for after very the Individuals they Individuals choice thought choice style grocery grocery own these from offered of any consumer nearby first Ugg boots sale big most of associated be frame well set first any outlines highly known also tend in led well smooth workmanship As unique twelve ordering very these designer after Numerous present have route bulk These highly exceptional actual present thought for unique bought order first These Not bulk From custom grocery very frames numerous these the unique Chanel Well Numerous any industry most bought outlines are first consider from outlines store day; quality these are Every nearby ordering thought also these started after through ugg classic tall boots on-line big from present first Chanel a Chanel Chanel them The These invention found numerous on-line smooth invention any century known route sought tend twelve celebs unique craze ordering industry unique route big do sunglasses type designer popularity consider store order for associated through twelve with Numerous twelve their Sunglasses only create in ongoing can invention sought title Chanel store outlines From From present nearby create choice big the China century From any consumer through bulk China Sunglasses order from custom route China their a very started From on-line actual their ongoing can found be and customer invention type style they high ongoing Well through thought title sought of ugg boots on clearance consider actual to ordering ongoing these order in craze make From As customer from led associated to in on-line after title in quality grocery a in style
free uggs
uggs men
ugg mittens
ugg adirondack boot
kid uggs
цитирай
58. анонимен - buy viagra 689 14758
18.10.2012 10:06
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#9257>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3064>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#2361 generic viagra
цитирай
59. анонимен - generic viagra 368 2937
18.10.2012 23:40
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14360>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3085>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#15701 buy generic viagra
цитирай
60. анонимен - payday loans online 718 18730
19.10.2012 06:41
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9974>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1510>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15599 payday loans online
цитирай
61. анонимен - buy viagra 11369
20.10.2012 08:01
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vfndc>buy cheap viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#voley >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#nwoaq viagra online
цитирай
62. анонимен - buy cialis 13732
20.10.2012 09:47
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#wqwux>cialis without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#gpepv >cialis 60 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#uoumk cialis 40 mg
цитирай
63. анонимен - kamagra soft 18333
21.10.2012 01:43
<a href=http://orderkamagranow.com/#xxjbx>order kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#tsmkl >purchase kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#dakur cheapest kamagra
цитирай
64. анонимен - buy levitra online 20438
21.10.2012 17:49
<a href=http://orderlevitrahere.com/#ofvpn>buy generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ujzon >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#aehke buy levitra
цитирай
65. анонимен - payday loans 353 10026
23.10.2012 23:09
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#6182>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4057>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#1215 payday loans
цитирай
66. анонимен - generic cialis 736 6761
24.10.2012 07:22
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#9779>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7970>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#14812 buy cialis
цитирай
67. анонимен - levitra online 593
24.10.2012 07:55
<a href=http://levitrastorehere.com/#fnccs>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#xibbm >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#kmzmd levitra online
цитирай
68. анонимен - buy kamagra online 13693
24.10.2012 09:26
<a href=http://kamagrastorehere.com/#ftygp>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#veqjd >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#oqgiq buy kamagra online
цитирай
69. анонимен - buy cialis 19902
25.10.2012 00:07
<a href=http://cialisstorehere.com/#mftai>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#wahqw >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#vgxeb cheap cialis
цитирай
70. анонимен - buy viagra online 12543
25.10.2012 00:18
<a href=http://viagrastorehere.com/#bpajx>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#svqfz >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#faqyx buy viagra
цитирай
71. анонимен - buy cialis 357 14484
26.10.2012 01:10
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10593>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7909>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#4947 cialis online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikonomikazamasite
Категория: Политика
Прочетен: 648504
Постинги: 63
Коментари: 889
Гласове: 562
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031