Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2009 07:37 - МИС БЪЛГАРИЯ 2009 - Поредният гаф или позор за нашето общество?
Автор: condor46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5054 Коментари: 6 Гласове:
0



Дъщерите на чистачките не стават принцеси image Това същество ще ни представи на "Мис Свят" Снимка: fashion.bg

image Мис България 2009 Снимка:Визаж

До последно се опитвах да си повярвам, че в главата на организиращите "Мис България" е останал блед отпечатък от сив материал. Неприятното чувство, което ме обзе точно 2 минути преди финала на поредния псевдо конкурс за красота, взе че се оправда. Ще го обясня кратко и точно. Мис България е грозна. Не намирам по-болезнена стрела, която да изстрелям в инициаторите на парада.

Зловещият предфинален момент бе подхранен допълнително от окастрените, хвърчащи дописки, които се прокрадваха в жълтите изданийца - че вече се знаело коя ще стане миска на родината ни. Разбира се, нито платената сума за короната й, нито изкривените амбиции на богатия й спонсор, са прецедент в тези среди. И така, Антония Петрова от Перник е съществото, което ще ни представи на световния формат. Външният й вид буди сериозна дилема на какво прилича повече - на добре имплантиран травестит, или на добре стресирана котка, по която улични хулигани са стреляли с въздушна пушка.

Защо

Обяснимите причини са само две. Първо - дори да изберем по почтен начин красиво момиче, то ще отпадне на "Мис Свят" веднага, след като се представи. Шансът такава изтръпнала държавица като нашата да се изкачи по-нагоре в класацията, е комичен. Второ - дори да приемем, че някой е подал мъжкото си рамо на Тони от Перник да стане миска, тя пак ще отпадне, но два пъти повече, и с два пъти по-силна тежест. Защото е от България, и този път - защото е прекалено грозна за подобен конкурс. Всеки е учил математика и може да си направи тези изчисления. Дори миските, дори, Тони знаят това. Къде е уловката? Защо ни е да избираме хубаво момиче, щом може да изберем грозно, но с богат по юрганче приятел?

Лъкове

image Поли, дъщерята на чистачка и охранител Снимка:Визаж

В типичния си ексцентричен стил Мартин Карбовски реши да защити най-бедното момиче - Поли от София. Баща й е охранител, а майка й - чистачка. Тя наистина е далеч по-красива от русолявия хибрид, който стана Мис България. Явно и Карбовски е изстрадал мечтател, който до последно се надяваше на почтеност. Да, но децата на чистачите отдавна не стават принцеси. И докато ние опъваме словестни лъкове срещу продажната красота, към инициаторите на тези конкурси летят не стрели от думи, а стрели от пари. Тази "имунизация" е повече от силна. Тя е сигурна и иззема функциите на добре засъхнал бетон. Заради Тони от Перник преглътнах диалекта, заучените фрази и паразитните думички, характерни за моделките, преглътнах и забранения (по принцип) за тях силикон. Много добре запомнете това име - Антония Петрова. Г-ца Петрова направи нещастен опит да се разплаче изкуствено, когато я коронясаха, наподобявайки прохождаща актриса в Пернишкия театър. Разбира се, не й се получи. Г-ца Петрова просълзи Надежда Ламбрева от Бургас, която в пъти бе по-достойна за короната. Заради Тони преглътнах недоизкусурената организация на шоуто, предрешения финал на конкурса и разбитите на парчета фантазии на останалите претендентки. Но не мога да затворя очите си, когато пред мен изниква лицето на Петрова. Колко ли татуирани пернишки голф 2-ки сега пращат поздрави на моите лели, сестри и майки. Техният брой обаче е нищожен пред разочарования за пореден път зрител, на който се наложи да понесе и изстрада всичко това.

Вместо финал

В последните 2 минути за гласуване, дадени уж за допълнителна подкрепа на фаворитка, аз пуснах 1 sms. За симпатичната Надежда от Бургас, понеже вече красивата Полина, живееща в гаден квартал на София, бе логично отпаднала. Това ни най-малко помогна. Надежда потегли без слава и без надежди за морето, а на Поли се наложи да се прибере при своята майка чистачка и баща охранител в гадния квартал на София. Къде е отишла и какво е правила след победата си пернишката мадона Тони, не искам и да знам. Предполагам - и вие. Знам само, че дъщерите на охранителите имат забрана да стават принцеси.

Димана Дойчинова

(www.deltanews.bg)





Тагове:   гаф,   мис българия,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. kosara2008 - !!! разбирам твоето негодувание и не ме изненадваш...
19.03.2009 11:07
ти си един специален човек...

при положение , че мотото на конкурса от световен мащаб е да
защитим прирадата на планетата това...смешно, освен доста грозновато недоразумение със силиконови добавки?!?!?!( пълен провал!)

"ТО" - то
се яви... с палто, украсено с кожи!!!!! от гръбчета на ЧИНЧИЛЧЕТА!!!!!!!!!!!!

-- само си представи колко мънички, сладки и невинни муцунки висят по дрехата на тази грозновата девойка...и не е горчива ирония просто си е дебилство, безпардонност и гадост...и ако това не е гавра ...нищо свято няма ...грозно и грозно...
цитирай
2. kosara2008 - изгледах и видеото...
19.03.2009 11:34
ужасена съм...то освен че е киборг, но ие и изгнила ябълка...и щъ дъ има висшО ле ле ле ..."пази боже, сляпо да прогледа" и ...

цитирай
3. анонимен - Кико
20.03.2009 20:02
Антония е доста грозновата за Мис. Тя е едно най-обикновено момиче и никой нямаше да има нищо против нея, ако си знаеше мястото, а то стана "видяла жабата, че коват вола и тя вдигнала крак".
цитирай
4. анонимен - Прави сте!
21.03.2009 07:41
Прави сте, тази е адски грозна и само питам за какво пращахме СМС-и след като в пресата 2 дни преди конкурса казаха коя ще е победителката, може би са се допитали до врачки?
цитирай
5. анонимен - mis Bulgaria 2009
20.08.2009 22:00
В страна преливаща от чалга,силикон и мутри,какво очаквате освен тдзи избор.Жалка картинка на зъбла с конски профил,но женаша не е виновна за вида си понеже журито е гушнало добар подкуп,при това журито не е от нудожници и актьори,а е от средите на Митьо Пищова и затова извеяната набедена Мис 2009 гордо си носи дори в обществените тоалетни ламаринената корона.Горката...
цитирай
6. анонимен - не сте прави
19.02.2012 16:32
злобни сте хора! Българи! погледнете на себе си, всяка втора от вас изрусява косите си до ленено руси с тези ориенталски черти, не е бяла кожа,а и черни очи. Българките не наливат ли се със силикон? Погледнете на певиците си! Няма стил, нама индивидуалност. Всичко под шаблон на кукла барби, която, между другото, с европейска външност.Няма нация с най красивите жени, навсякаде има и дебели и късокраки и с големи носове и т.н. от къде във вас толкова злоба и омраза как ви търпи земята, как Бог търпи такава дяволщина!!! Да отговоря и за кожи! Хиляди години цялото човечество по земята исползвало кожи за облеклото. Та погледнете по улиците колко българи тази зима носели шапки от естествена кожа и е хубаво, красиво и топло. Тези защитници на природа защо не гонат по улици своите сънародници които продават тези кожи? Защо не скубят косите на тези българки, които ги носят? Господ дано да ви даде акъл и поне капка душа, какъв АД е България! Дори да ви напуснат всички народности и да останат само българи ще се самоуничтожите! До Америка ви е като до юпитер, не сте способни да живеете в многонационална държава, духовното ви развитие в каменния век...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: condor46
Категория: Изкуство
Прочетен: 2476043
Постинги: 585
Коментари: 1138
Гласове: 10084
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блог на Бърл Барер,американски писател,носител на наградата на името на Едгар Алън По
2. Paulo Coelho's Blog
3. Pedro Juan Gutierrez, escritor de Cuba
4. E-издание за Пловдив и пловдивчани по света и у нас
5. Е-сайт за безплатно публикуване на художествена литература
6. Блог на Венцеслав Велчев
7. Литературна мрежа Литернет
8. Блог на Ваня Гущерова
9. Хубава си,моя горо!
10. Любим линк
11. Блог на Дора Господинова
12. Блогът на Оги Ковачев
13. Двери на православието
14. Марта за Фредерико Гарсия Лорка
15. Страница на Всерусийският център по очна и пластична хирургия в г.Уфа и Ернст Мулдашев
16. Черен списък на унищожителите на българската природа
17. Да освободим България от себе си-статия на Букет.блог във www.frognews.bg
18. Шедьоври на световното изобразително изкуство
19. Защо помагат молитвите-научни експерименти и изследвания
20. Блогът на Букет
21. Блогът на Климент
22. Facebook.com
23. Империята на инките
24. Блог на Даниела Тодорова-Кабала
25. Български национален съюз
26. Nikolay's blog
27. Кртините на художника Георги Костадинов-GEKOS