Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2018 19:13 - Ниска раждаемост в Германия. Дали? (лични наблюдения)
Автор: irina1988 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2277 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В пресата се изписа какво ли не след като започна бежанската криза и целият Близък Изток се изсипа в Германия и съсипа целият ред и дисциплина на които немците бяха свикнали. Ниска раждаемост - гърмят всички издания (с това управляващите си измиваха ръцете, докато не прозряха, че новодошлите искат всичко друго, но не и да работят). Работя в малко селце в покрайнините на Мюнхен. Деведесет процента от клиентите ми са в пенсионна възраст, някои буквално са пред разпад и едва кретат. Млади майки с деца се виждат, но напълно недостатъчно. Предимно жените, които забелязвам с повече от едно дете са забрадени и ходят плътно залепени за мъжете си. Германката ражда по едно, максимум две деца и бърза да се върне на работа, за да не вземат да я изгонят (мислех си, че подобни неща се случват само в България, но с очите си видях как това става и в Германия. Явно за всичко си има вратички).
Работодателите с нежелание наемат жени към края на 20-те им години и началото на 30-те им защото видиш ли утре може да забременеят.
На майките с деца, които работят се гледа като на напаст, която постоянно си взема болнични и иска отпуски тогава, когато не трябва. Лошото е, че голяма част от тях злоупотребяват с това да са майки (прекалени болнични, изисквания за голям обем отпуск и т.н.), което води след себе си и тази неприязън на работодателя спрямо майките. В крайна сметка, след като в 90 процента от времето си ще си "майка", няма как да очакваш и 100 процента пълна заплата в края на месеца, нали така?
До тук с майките, които вече са си минали от реда и по някакво невероятно стечение на обстоятелствата са станали майки. Как обаче може да имаш дете, когато нямаш покрив над главата си? Наемателите предпочитат хора без деца, защото съседите (пенсионерите) се оплакват от бебешкия рев и детските крачета, които тичат из апартамента. Ако бабите и дядовците са все още млади и работят, едва ли ще могат да работят и да помагат в отглеждането на детето. От тук се налага като майка да поставяш условия за работно време, желания за почивни дни, отпуски и т.н. Все неща, които ще дразнят колегите ти без семейство, защото заради теб и ревливите ти деца те трябва да бачкат късни смени и да излизат в отпуски, когато никой друг не иска. А пък и на шефа ти не му трябват допълнително проблеми на главата - щом можеш да работиш само няколко дни в седмицата и все си в болнични - ами вратата. Навън чакат нови 20 годишни които още нямат намерение за семейство и ще ги изцедят още известно време, докато и те не решат да имат деца.
И така  - заради този омагьосан кръг все повече жени отлагат раждането или изобщо не се решават на тази стъпка, защото - я намерят жилище, я не, я ще я изгонят от работа след като роди. Изобщо цялата атмосфера е "анти-бебе" и "анти-деца". Апропо - това не се забелязва само в Германия. В България както вече споделих някои "шефове" директно си уволняват служителките като им връчат болничния от гинеколога, че чакат бебе.
Но да спрем да хвърляме камъни по сегашното поколение и нека погледнем "старото поколение". В последно време слушам оплаквания от разни бабички, бивши фенки на чичкото с мустачките и пречупеният кръст да се оплакват от имигрантите, но самите те нямат нито мъже, нито деца а гледат кучета и котки. Пенсията стига за кучешка или котешка храна и за салам от 50 цента. Ама имигрантите са виновни, не те - че на времето са били егоисти и не са направили 1-2 деца. И заради такива като тях в момента Германия има нужда от работна ръка и някой който да им изработва пенсиите.Но... не навсякъде е така. В бившето ГДР (Германска Демократична Република) виждам много млади двойки с по две, та и с по три деца. Жилищата там не са безбожно скъпи, работа се намира - но развлеченията са кът (а като млад човек все един път в месеца ще ти се прииска да излезеш). И ето, тук пак намираме основният проблем - в западна Германия развлечения колкото си поискаш и от толкова развлечения и работа време за деца не остават (да оставим на страна основните проблеми с липсата на жилища и проблемите в работата като млад родител).
Вноса на неквалифицирана работа ръка няма да вдигне квалифицираната такава - като лекари, банкери и т.н. защото те просто са от друго котило и ако там не се подпомогне раждаемостта, скоро време няма да има както се казва кой да ни лекува. Това се отнася и за Германия и за България.
Само дето е много по-евтино да си "внесеш" вече възрастни индивиди  готови за работа, от колкото да наливаш едни пари в бездънна яма - я стане нещо от това дете я не. Детски градини не се строят, записването на децата започва още от преди да са се родили (ама бежански лагери и центрове е много важно да има).
И в крайна сметка - чия е вината? В нас, че не искаме да раждаме децата си в кочина или в управляващите, които искат да минат по тънката лайсна, за да пестят пари на наш гръб?
Наближава денят, в който всички европейски лидери ще осъзнаят грешката си ... ала кой ли ще им плаща данъците? Новите "европейци", които живеят от помощи и детски едва ли...



Гласувай:
5



1. germantiger - ...
08.05.2018 19:48
ДЕМОГРАФСКАТА, КУЛТУРНА И ВЕЧЕ НРАВСТВЕНА СМЪРТ НА ГЕРМАНИЯ е факт от десетилетия насам

боклуците от източна европа са също убийци на германското, макар "по-филигранни" от муслим - ислам гмежта

след 1945 г. германия няма - това е ментегермания и ментегерманци

аз и германските ми роднини в южна африка и в сащ сме повече германци от всички жертви там в "германия" и "австрия"
цитирай
2. germantiger - +
08.05.2018 19:54
БЪЛГАРИЯ - КУРВАТА НА ТУРЦИЯ И КУЧКАТА НА РУСИЯ !

Какъв чичко с мустачки - онзи австриеца ли ?!

Австрийците имат две мечти - да направят Беетовен австриец и Хитлер - германец, но за тяхно съжаление е обратното.
цитирай
3. krumbelosvet - Мани го гергер, той живее във ВСВ и в блога.
08.05.2018 21:38
А реалният живот го управляват УНИЩОЖИТЕЛИТЕ на Германия, на България и на цяла Европа, и на цялата арийска раса след това. Това се пише от десетилетия, а ние вече го виждаме с просто око.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: irina1988
Категория: Тя и той
Прочетен: 323655
Постинги: 84
Коментари: 360
Гласове: 685
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031