Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2008 18:59 - Чаровникът от "Забранена любов"
Автор: condor46 Категория: Изкуство   
Прочетен: 7307 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.10.2008 02:34


image Явор от “Забранена любов” е раздвоен между футбола и сцената Актьорът Фахрадин Фахрадинов все още търси истинската любов и мечтае за Холивуд Яна Донева

Наричат го “готиния тип” в семейната драма “Забранена любов” и с право. Къдрокосият чаровник, който всяка вечер гледаме по Нова телевизия, се очертава като новият секс символ на българското кино и театър. Името му е Фахрадин Фахрадинов-студент ІІІ курс по актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Той е гордостта на доц. Веселин Ранков, който е негов преподавател. В театралната академия всички говорят за пленителната му усмивка, а сърцата на младите зрителки се разтуптяват при появата му в кадър.

Истинско чудо е, че днес Фахрадин не е известен футболист, а е актьор, защото спортът е първата му голяма страст. Покойният му баща Хасан Седлоев е бил футболист в “Академик” София, а синът прекарва няколко години на зеления терен в местния отбор на Търговище - “Светкавица”. Преди това обаче тренира бокс в Сливен. Интересът му към актьорската професия датира още времето на сериала “Робинята Изаура”. Силно впечатлен от бразилската сапунка той седял пред телевизора и водил диалози с героите, представяйки си, че е един от тях.

И ето, че двайсет години по-късно мечтата му се сбъдва със сериала “Забранена любов”. В него Фахрадин попада след кастинг и му дават ролята на Явор –принципен, чаровен и искрен, какъвто студентът е и в живота. Признава, че не познава “забранената любов” и подобно на героя си все още търси голямата, но ако тя дойде със сигурност ще я познае. Като всеки талантлив млад артист той има и още една мечта – да пробие в Холивуд. Въпрос на време е да разберем, дали бг сериалът ще го катапултира към меката на киното.
                        (по материали от www.vsekiden.com)

„Забранена любов” е серийна драма – реалистична, изцяло българска модерна история с герои, вдъхновени от истинския живот у нас.

Основните сюжетни линии са няколко, но всички се въртят около две семейства – богатите Константинови и бедните Белеви, като свързващият елемент между историите им е любовта. И както името подсказва, любовта между различните герои винаги е неприемлива според каноните на обществото.

image

Семейство Константинови са Анастасия (Диана Любенова) – светска личност и издателка на модното списание; съпругът й Борис (Тодор Танчев) собственик на водеща строителната компания, синът им Мартин (Ники Илиев) – виден столичен плейбой, и дъщеря им Елица (Саня Борисова) – красива фотографка.

Константинови живеят в огромна луксозна къща в полите на Витоша, но въпреки че са презадоволени материално, семейството им е щастливо само привидно, защото непрекъснати интриги и страшни тайни се крият под повърхността.

image

Семейство Белеви са пълната противоположност – бащата Димитър (Ивайло Герасков) е собственик на малък квартален автосервиз, майката Надежда (Албена Ставрева) е медицинска сестра, по-големият им син Явор (Фахрадин Фахрадинов) притежава таланта да се забърква винаги в неприятности, докато по-малкият Филип (Пламен Димов) все още се опитва да намери своята идентичност, а дъщеря им Марина е твърдо решена с труд и постоянство да постигне повече от родителите си.

Въпреки трудностите и материалните проблеми, семейство Белеви са обединени за всички иронии, които съдбата им поднася.

На пръв поглед обикновена човешка история, сюжетът на „Забранена любов” много скоро навлиза смело в табута, които обществото упорито премълчава.

Драматичните моменти се редуват с комедийни, а като настроение „Забранена любов” по-скоро прилича на любимите филми от златния период на българското кино, само че с визия по нищо не отстъпваща на съвременните си западните аналози. Освен това преимуществото на сериала пред филмите е, че в рамките на 220 серии за година, могат да бъдат разказани повече истории и в далеч по-големи детайли.

ГЕРОИТЕ:

image

ДИМИТЪР БЕЛЕВ

Димитър Белев е честен и прям в отношетнията си. Отдавна потиска емоционалността си след преживяна тежка раздяла с първата си любов, която все още помни. Мрази я, обича я, а после пак я мрази. Но важното е, че никога не я забравя. И как би могъл – тя му оставя едно дете, което винаги да му напомня за предателството й. Нова надежда идва в живота му при една катастрофа. Надежда, която го връща към живота. И макар че любовта идва веднъж в живота, тя му дава куража да започне на чисто. Силно грижовен, но и много авторитарен, Димитър става мъжът в семейство Белеви. Надежда, Явор, Марина и Филип са най-ценната му придобивка, след като прекъсва контакта с родителите си. Димитър вярва, че целите в живота се постигат със здрава работа, дори и в един обикновен гараж. Решителен и отговорен, Димитър Белев рядко може да повярва в чудеса. Някога романтичен мечтател, Димитър днес се е превърнал в прагматичен реалист.

НАДЕЖДА БЕЛЕВА

Надежда Белева е уважаваната майка в семейство Белеви. Тя е всеотдайна съпруга и същевременно добър приятел с трите си деца (Явор, Марина и Филип). Надежда е компромисна личност и добър балансьор, когато напрежението в семейството се покачва. Лесно получава доверието на околните, защото е сърдечна и великодушна. В работата си е старателна и изпитва нужда да се грижи за околните. Живяла цял живот в несигурност заради безхаберни родители, Надежда иска да бъде истинска опора на семейството си. И е готова на всичко за него. Когато преди 18 години вижда катастрофирала кола пред къщата си, едва ли подозира, че от нея ще излезе мъжът с главно М, бъдещият баща на децата й. Онзи, за кoгото ще се грижи през годините и който ще обича неимоверно, въпреки страстта му към футбола. Може би заради името, с което са я кръстили, или заради професията й на медицинска сестра, Надежда спокойно би могла да носи етикет „перфектната майка и съпруга”. Но както става в живота – на добрите хора им се случват лоши неща. Дали ще успее да запази семейството си цяло след всички превратности, които я очакват? Е, тя със сигурност ще опита.

ЕЛИЦА КОНСТАНТИНОВА

Елица е „малката принцеса на Константинови”, невинната красавица, която е лесно да обикнеш от първия миг. Увлечена от фотографията, от цветовете на истинския живот и обикновените хора, можеш да я видиш в някой съботен следобед свита на пейка, близо до мърляво ромче. Тя предпочита да прекара там часове, да го снима, да си поприказва небрежно с него, отколкото да седи скована на матинето организирано от майка й, в неприветливата компания на светски кокошки и кокони. Елица е романтична, незряла и необуздана душа, свикнала да крие същността си, защото знае, че там може да отключи и да надникне само сродна душа. Елица сякаш е създадена да бъде обожавана. И самотна… В любовта винаги е била плаха и несигурна. Може би затова решава да сподели бъдещето си с мъж, с когото е свързано цялото й миналото, още от Германия. Той е първата й целувка и първата й романтична нощ. Една нова любов обаче ще преобърне целия й свят. Една любов, която ще се окаже забранена.

ЯВОР БЕЛЕВ

Дързък и свободолюбив, Явор Белев е взривоопасната личност, около която винаги може да се завихри смразяващ скандал. Лесно може да изгуби доверието на околните заради честите си провали. Баща му Димитър е най-големият му критик. Романтичният идеализъм е ключът към света на Явор – вечният бунтовник, за когото няма правила и който винаги е готов да опита отново. Независим и буен Явор непрестанно търси себе си, мечтите си и признанието си. Но трудно ги намира. Може би защото често чувства, че нещо в живота му липсва. Изоставен от родната си майка, прекарал първите си години само с Емилия, Явор иска да запълни празнотата чрез сродна душа, която се страхува, че никога няма да срещне. Но дали и тя ще му даде онова, което търси. А може би точно обратното – ще направи живота му още по-сложен, защото всички крият от него нещо.

СОФИЯ ЙОРДАНОВА

София е лошото добро момиче на големия малък град. Тя е хищна котка и канарче в клетка. Тя е уплашено дете и безкомпромисна кучка. Тя знае какво представлява и как да го използва. Тя плаче искрено. Тя е истинската любов и голямото разочарование. Бягайки от ежедневието, София идва в София, привидно търсейки приключения, но всъщност иска да намери истинската чиста любов. Опознава добре нощния град – хубавите, но и тъмните му страни – мечтата й да обича и да бъде обичана безкористно се отдалечава. Искала е живот като на кино, но филмът се оказва без хепи-енд. От романтична комедия става филм на греха. Търсенето и падението я отвеждат в едно кафене, зад чиито врати намира спасение. Отвеждат я при една жена – Емилия, чиито грижи й връщат живота. Вече с нови сили тя пак може да търси любовта. Дали обаче миналите й привички няма да отблъснат принца на белия кон?

ЕМИЛИЯ КАРИНА

Емилия е жена без възраст; жена, която всеки е имал в живота си. Емилия е човек, който постоянно се раздава и затова често е възприеман на части – рамото, на което можеш да поплачеш; ръката, която ще те погали; юмрукът, който може да се забие между очите ти… или очите, които могат да изтръгнат цялата истина от теб. Емилия е усмивката – жива, спонтанна, всесилна. Може би затова тя е единствената съучастничка на Димитър в пазенето на най-голямата му тайна. Може би затова той оставя сина си Явор при нея през първите му четири години. Но дори и Димитър не знае, че някъде дълбоко под нейната усмивка и очарование се крие трагична тайна.

КРИСТИЯН САРТОРИ

Кристиян е перспективен, бъдещ лекар. Той е докоснат от съдбата по един харизматичен начин - роден е с естествен чар и обаяние, които будят възхищение както у жените, така и у мъжете. Той е „мъжът пред олтара”, за когото си мечтае всяко момиче. Често е резервиран, дори тайнствен на моменти и това още повече притегля към него. За съжаление жената, с която е решил да сподели живота си, е повече негова приятелка, отколкото любима. Познавайки я от детството в Германия, сестра на най-добрия му приятел Мартин, Елица и той са перфектната двойка, но само за пред хората. Въпреки че Кристиян знае това, бракът с Елица не е нещо, което го прави нещастен. Дете на разведени родители, Кристиян е свикнал да бъде мъжът в семейството, опората на майка си Силвия и сестра си Нора. Страхува се най-вече от съдбата на отшелника, от съдбата на онзи, който наранява хората около себе си и накрая остава отхвърлен и ненужен. Може би затова няма смелостта да покаже на всички какъв е всъщност.

МАРИНА БЕЛЕВА

Ентусиазирана, но същевременно практична, Марина е момичето мечта на семейство Белеви. В нея са заложени всички очаквания на двамата й родители – бреме, което Марина не понася безмълвно. Въпреки това тя не е конфликтна личност, а ентусиазмът, който влага в постигането на целите си е заразителен като пролетна хрема. Марина рядко се поддава на емоциите си, но често подлага на изпитание чуствата на околните. Любимката на Димитър знае какво иска от живота и как да го постигне, защото не се страхува от трудностите. Тя сама си поставя високи цели и ги преследва с голямо удоволствие, вярвайки, че ако работиш здраво, всичко е възможно, дори ако живееш в панелен блок. Има си своите приоритети и иска да бъде някой в живота. Първата стъпка е «Европейстика»-та в СУ «Климент Охридски». Но противно на схващането за скучната зубърка, която няма личен живот, Марина знае как да се забавлява. Може би благодарение на приятеля си Андрей. Той е най-големият й проект и тя иска да го култивира. Е, важното е той да няма нищо против. Все пак Марина е жена, която спокойно би могла да превърне един обикновен мъж в един преуспяващ мъж.

НОРА САРТОРИ

Въпреки че е голяма красавица, Нора винаги се стреми да изглежда още по-секси и дори по-възрастна. Успява и в двете. Рязката смяна на настроенията, упорството да става нейното, както и склонността към експерименти са част от добре премислен и отигран стил на поведение. Нейното лекомислие е резултат от незрялост и суета, не от липса на интелект. Хвърля се смело във всяко начинание, което ще й донесе популярност. Смята, че е неотразима и че всички мъже умират за нея. Лошото идва, когато не те иска този, когото ти искаш. И този мъж се казва Мартин – най-добрият приятел на брат й. Но това не може да спре Нора, нали е наполовина италианка. Нищо че почти не е срещала главата на семейство Сартори.

МАРТИН КОНСТАНТИНОВ

„Животът е купон, а аз знам как да се забавлявам”. Кой би казал, че това са думи на сина на спокойния и авторитетен Борис Константинов. Той се прибира в ранните часове на деня без да помни колко алкохол е изпил и как се казва жената, с която е преспал. Обича всичко да става лесно и от първия път. Престолонаследникът мрази да работи, макар че винаги се ядосва на баща си, че не му възлага отговорности. Въпреки бурния му, щастлив начин на живот, Мартин се чувства неудовлетворен. У него има непрекъснат стремеж да спечели възхищението на родителите си. Арогантността и самочувствието му са само маска. Маска, която той слага още като малък, когато майка му умира, когато Борис няма време за него, когато трябва да свикне с новите си мащеха и сестра. Едно голямо събитие обаче може да промени живота му – да срещне любовта.

ФИЛИП БЕЛЕВ

Весел и забавен, Филип е безгрижният тийнейджър в семейство Белеви. Неговата страст са компютърните технологии. Филип е разговорлив и енергичен. Лесно може да стане системен администратор в компютърен клуб, но е твърде креативен за такава скучна работа. Запален е по комиксите и фентъзи книгите. Филип не обича да се отегчава, затова винаги измисля нови авантюри, в които да се впуска – били те и само компютърни. За него възможностите в живота са неограничени. Само отношенията с момичетата го сковават. Те са по-трудни от компютърните програми. И дори „експертните” съвети на брат му Явор не му помагат. Може би затова със съученичката му Яна са все още приятели. Но човек не знае – любовта е непредсказуема.

ЯНА АСЕНОВА

Сладка тийнейджърка със свежо лице. От нея струи живот. Активно и атрактивно младо момиче на ръба на женствеността. Тя е романтична и открита. Винаги плаче, когато гледа любовен филм. Да, такава е Яна Асенова, най-добрата приятелка на Филип. Единственото дете в едно объркано семейство, Яна не е човек, който лесно можеш да сломиш. Напротив. От нея можеш да почерпиш енергия и желание за живот. Защото тя е такава – пълна с живот. Винаги търси и провокира доброто у хората. И е решена да се възползва от това – защото толкова неща в природата чакат да бъдат спасени. Засега печели първата битка – тази с баща си Рони. Кара го да спонсорира природозащитните й акции, макар че за него думи като „екология” и „рециклиране” са за хора без работа. Според него и тя ще остане безработна, ако наистина изпълни мечтата си да следва „Екология” в университета. Но Яна е толкова решена да промени света, че не се интересува от дребни неща като заплата. Тя има по-висши планове. Но една трагедия променя цялата представа за живота й.

СИЛВИЯ САРТОРИ

Като отлична студентка в Сорбоната, Силвия изпълва пространството със стил и вкус – тя е художник, тя е творец, тя е успяла жена. Облеклата, които проектира, са достойни за световните подиуми. Има неща, които не се учат в Сорбоната обаче – топлота, всеотдайност, висок морал. Тях Силвия носи у себе си и от само себе си и те й придават естествен блясък. Може би тези качества я сближават с Борис – съвършеният мъж. Приятелка на покойната му жена, Силвия винаги е била нещо като втората съпруга на Борис, за нейно съжаление не единствената. Имала честта да бъде първа и единствена жена на граф Роберто Сартори, имала честта да се разведе с него, Силвия обожава семейството си. Нора и Кристиян са нейната опора, нейното упование. Тя би направила всичко за тях – би се отказала от любовта, от кариерата си. Та нали това би направила една перфектна майка. За Силвия работата е друг живот. Паралелна реалност, в която няма страхове. Звукът на молива я успокоява, дава й увереност и сила. Тя не просто проектира дрехи, тя облича фантазиите си. Забавлява се, изявява себе си. А в това е смисълът на творчеството, в това е досегът до божественото.

АНДРЕЙ КРУМОВ

Андрей е боксьор. А всички знаем какво е всеобщото мнение за тези спортисти – не много умни, простовати, избухливи. Е, Андрей не е от този тип. Той може да неустоим както на ринга, така и в леглото. Романтичен и амбициозен едновременно, има ясни цели в живота си. И не би се спрял пред нищо и пред никого, за да ги постигне. Най-големият му страх е да не се наложи да се подчинява или съобразява с другите. Макар че засега е управител в залата на Рони Асенов. Неговите цели обаче са много над това. И той си е избрал перфектната жена, която да го допълва – Марина, сестрата на най-добрия му приятел. За разлика от нея, той обаче не мисли, че успехът е плод на големи усилия. Обича по-лесния път. Дали обаче този път няма да го отведе не там, където иска.

Забранена любов
Формат: серийна драма
Излъчване: всяка делнична вечер от 20.00 часа
Сезон: първи
Продуцент: Нова телевизия
Концепция: Има няколко основни сюжетни линии, но всички се въртят около две семейства, като свързващият елемент между историите им е любовта

В ролите:
Диана Любенова като Анастасия Константинова
Тодор Танчев като Борис Константинов
Николай Илиев като Мартин Константинов
Саня Борисова като Елица Константинова

Ивайло Герасков като Димитър Белев
Албена Ставрева като Надежда Белева
Фахрадин Фахрадинов като Явор Белев
Илиана Коджабашева като Марина Белева
Пламен Димов като Филип Белев

Таня Димитрова като Силвия Сартори
Любомир Ковачев като Кристиян Сартори
Яна Кузова като Нора Сартори

Мария Статулова като Емилия Карина
Елен Колева като София Йорданова

Мартин Гяуров като Андрей Крумов
Светлана Смолева като Вили Радонова
Петя Павлова като Соня Колева
Ася Йочева като Буби Цветанова
Георги Кадурин като Владимир Казаков
Добрин Досев като Юри Ишнаков
Тити Папазов като Рони

Изпълнителен продуцент: Ивайло Вандов
Отговорен продуцент: Александър Пейчев
Консултант: Фриментъл медиа
Главен сценарист: Теодора Василева
Кастинг режисьор: Искра Чаушева
Главен режисьор: Станислав Дончев
Отговорен оператор външни снимки: Григор Кумитски
Оператори: Антон Дангъров, Кирил Ханджиев, Димиър Костов, Александър Антонов, Васил Ганев, Радослав Радков
Стилист: Ралица Лъскова
Художник-гримьор: Петя Симеонова

 

image

imageimageimage
Гласувай:
0
0Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - fahradin
05.05.2009 23:23
leleeeeeeee 6te go spapkam toq sladur ako go vidq napraooo 6te otka4a obi4am go
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: condor46
Категория: Изкуство
Прочетен: 1924627
Постинги: 554
Коментари: 1117
Гласове: 9958
Календар
«  Февруари, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Блогрол
1. Блог на Бърл Барер,американски писател,носител на наградата на името на Едгар Алън По
2. Paulo Coelho's Blog
3. Pedro Juan Gutierrez, escritor de Cuba
4. E-издание за Пловдив и пловдивчани по света и у нас
5. Е-сайт за безплатно публикуване на художествена литература
6. Блог на Венцеслав Велчев
7. Литературна мрежа Литернет
8. Блог на Ваня Гущерова
9. Хубава си,моя горо!
10. Любим линк
11. Блог на Дора Господинова
12. Блогът на Оги Ковачев
13. Двери на православието
14. Марта за Фредерико Гарсия Лорка
15. Страница на Всерусийският център по очна и пластична хирургия в г.Уфа и Ернст Мулдашев
16. Черен списък на унищожителите на българската природа
17. Да освободим България от себе си-статия на Букет.блог във www.frognews.bg
18. Шедьоври на световното изобразително изкуство
19. Защо помагат молитвите-научни експерименти и изследвания
20. Блогът на Букет
21. Блогът на Климент
22. Facebook.com
23. Империята на инките
24. Блог на Даниела Тодорова-Кабала
25. Български национален съюз
26. Nikolay's blog
27. Кртините на художника Георги Костадинов-GEKOS