Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2017 08:58 - Спасителят и спасението
Автор: lastinline Категория: Други   
Прочетен: 2619 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.06.2018 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                 Защо точно Божият Син се пожертва за хората от всички времена,поколения и народи? Защото никой друг нямаше и няма такава и толкова сила,за да го направи.
Как е успял да възкръсне?
Бог не може да умре.Сам Той е създател и вдъхновител на всеки живот. Той дава на всички живот и дишане и всичко. Той изменя времената и годините,сваля и поставя владетели. Мъдростта и силата са Негови,Той е,Който дава мъдрост на мъдрите и знание на разумните. Той открива дълбоките и скрити неща. Той познава онова,което е в тъмнината и светлината обитава с Него. Това не означава,че всичко свързано с Възкресението е някаква преструвка или фалшификат. Христос е Божият Дух в човешко тяло. Бог въплътен в човек. Умря защото е човек,а възкръсна защото е Бог. Затова е наричан понякога Богочовек.
Смисълът от жертвата на кръста е огромен. Хората са в бунт срещу Бога,защото всяка неправда е грях и са смъртни. Станаха смъртни,защото познаха злото. Дори и мускулести,наперени,всезнаещи,с банкови сметки и за каквито се сетим... всеки умира. Чрез доброволната жертва на Божият Син(доброволна,защото Той имаше власт да унищожи палачите си,но не го направи)Бог, Създателят протяга ръце отново към човешкия род и им предлага вечен мир и вечен живот. Всеки повярвал в случилото се на кръста се помирява с Бога. И тогава се възстановява връзката между Бог и човек. Тази невидима връзка,която е най-здравата от всички възможни. Тази връзка,която променя хора и съдби към добро и към съвършенство. Защото пътят към Бога е превъзходният път. Тогава чрез вяра разбираш,че другият не ти е враг.,а брат. Брат, роден също като теб по Божията Воля чрез словото на истината.

С възкресението Си,Спасителят победи и унищожи смъртта. Затова спасението е толкова велико.
Словото за кръста не е глупост или лъжа. То е Божия сила за спасение. Реално,истинско.

Тома видя белезите от раните по ръцете на Спасителя и даже постави пръсти в тях. Докосна ги. Тома видя и повярва. А Христос му каза: "Блажени тези,които без да видят са повярвали"
-------------------------------
Приятен ден!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lastinline
Категория: Други
Прочетен: 414135
Постинги: 381
Коментари: 229
Гласове: 929
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031